2024-04-02 113 瀏覽
之前見Kiki麵都幾出名,今日同朋友行過見到希慎原來新開咗間Kiki 麵嘅門市,可能尼得早舖頭唔算好多人,餐廳風格好木系,門口又有位可以俾人坐低飲嘢都幾好。餐廳係用QR code自助落單,我同朋友叫左2個全日套餐,包一份小食同一杯飲品,亦都可以加錢升級KiKi茶,難得嚟到試埋佢哋個茶飲啦。我叫左蟹黃油拌麵+蒜片台式腸,兩款味道都唔錯,蟹黃麵第一啖覺得好好食,但食奈左有啲膩,台式腸雖然唔算好驚喜,但都係好食嘅。朋友試左香蔥鵝油雞飯+煙燻鳳爪,朋友就話鵝油味唔算好重未夠香,不過雞幾滑幾好食,反而個鳳爪幾好食。佢地茶飲都唔錯,但我覺得佢哋嘅麵好食啲,整體價錢來講喺銅鑼灣算係咁,可能下次做優惠嗰陣會再嚟試吓,不過佢哋原來唔收加一都幾好。

蟹黃油拌麵
香蔥鵝油雞飯