2018-09-07 3008 瀏覽
星期五同班同事一齊去食飯,因為人數都唔少諗住飲茶易搵位,入咗嚟呢度先發現,原來呢度係非一般嘅茶樓,裏面買嘅係碟頭飯為主。當然佢都有幾人份量嘅套餐,但如果叫碟頭飯就免+1免茶,呢區來講都唔錯嘅。因為之前冇同事食過呢間,所以叫個楊州炒飯,呢種飯基本上係唔會難食嘅,認真啲嘅味道就一般啦。佢一上枱大家先知原來分量超大,係平時飯量嘅兩陪,一個價錢包茶包糖水,糖水味道都係一般,包埋張大枱,都OK嘅。唯一唔好嘅係,佢同茶樓唔一樣,我哋前後其實坐咗35分鐘,佢就問我地食完未,因為有人等位,其實我哋都'剛剛'食完嘅,咁就係lunch都未夠1個鐘嘅情況之下打道回府,呢樣有啲麻麻哋,因為真係好少喺茶樓嘅地方咁樣俾人吹。

因為之前冇同事食過呢間,所以叫個楊州炒飯,呢種飯基本上係唔會難食嘅,認真啲嘅味道就一般啦。佢一上枱大家先知原來分量超大,係平時飯量嘅兩陪,一個價錢包茶包糖水糖水味道都係一般,包埋張大枱,都OK嘅。

楊州炒飯

2018-09-07