2016-10-21 232 瀏覽
今日同朋友dinner,又想靜靜的傾吓、坐下,朋友就介紹旺角一間新餐廳,去到樓下,見到招牌原來Master Kama已經過咗海,嚟咗九龍。雙重炸薯條(龍蝦芝士醬,黑松露芝士醬,蜜糖芥末醬),炸薯條間間都有,新方向就係薯條加蕃薯條,而呢度再更上一層樓,就係三種醬俾你試晒6種配搭,必試。吉列牛排配忌廉蘋果咖喱撈烏冬(旺角限定),牛排用上吉列方法,比較少見,而且炸得唔會過熟,入口不韌。不過我更欣賞烏冬,烏冬彈牙,讚,醬汁用上忌廉加蘋果蓉搭上咖哩汁,令到口味更fresh,而蘋果蓉可減少咖哩的膩。龍蝦芝士 Risotto,濃濃的芝士龍蝦汁煮成的意大利飯,飯中帶有龍蝦肉,一道很用心的菜。Ms. Cakery,士多啤梨配上cheese cake,買相絕對抵讚,不可不試。
原來Master Kama已經過咗海,嚟咗九龍。
2016-10-03