2023-08-15 122 瀏覽
又到Happy Friday, 男朋友帶我黎左依間位於佐敦的蝦蝦燒,餐廳主打海鮮任燒,而家有即場即夾即燒的大頭蝦餐廳空間寬敞,座位舒適,不會覺得逼自助區選擇眾多,海鮮當然是重點,有三文魚,生蠔,蜆,帆立貝,螺等等食材新鮮,廚師係現場清潔及開殼,環境衛生可靠肉類選擇亦十分豐富,岩晒肉食獸的朋友,絕對不怕肚餓呢!豬牛羊雞應有盡有,不同部位都切成方便放上烤爐的Size/製成串燒,十分細心。燒多春魚及豬五花腩等等更加感覺似去左居酒屋蔬菜類款式都係提供適合燒烤的款式,當中燒粟米真的值得一試,非常甜呢!!仲有甜品區呢,可以任食雪糕,我自己最後食左哈密瓜味的雪糕,非常好味!海鮮十分新鮮,每一款都十分鮮甜,而餐廳更提供蒜蓉及牛油等配料可以放上去一齊燒,更加惹味帆立貝及生蠔我地都分別試下原隻燒及加蒜蓉牛油燒,覺得加左燒更加好味呢!鮑魚就咁燒就已經足夠,爽口彈牙。超大粒的蜆,肉質飽滿,鮮味十足!必食呀!!座位旁邊有好長的魚缸,養住左好多隻大頭蝦,食客可以即夾即燒大頭蝦大頭蝦的蝦膏十分豐富,可以用滿瀉去形容呢!蝦肉新鮮彈牙,非常滿足我地主要飲燒酒,配合燒烤真的十分合襯,酒量好的朋友不妨一試!
餐廳空間寬敞,座位舒適,不會覺得逼

食材新鮮,廚師係現場清潔及開殼,環境衛生可靠

肉類選擇亦十分豐富,岩晒肉食獸的朋友,絕對不怕肚餓呢!

燒多春魚及豬五花腩等等更加感覺似去左居酒屋

鮑魚就咁燒就已經足夠,爽口彈牙。

超大粒的蜆,肉質飽滿,鮮味十足!必食呀!!

大頭蝦的蝦膏十分豐富,可以用滿瀉去形容呢!

蝦肉新鮮彈牙,非常滿足