2022-04-04 1040 瀏覽
Casa Di Thali係富榮花園入面一間新開嘅印度Fusion西餐,雖然係印度人開嘅,但入面嘅菜式都以西式為主,只有小量印式小食、飲品同甜品供應。同好多印度餐廳一樣,點完菜會有一份胡椒餅同多士(免費),兩樣都好香脆,食時可以醬另附嘅番茄粒同洋蔥粒加上去,鹹鹹酸酸咁,都幾開胃。Set lunch由$98至$118,價錢取決於邊款主菜,套餐包左頭盤、主菜同甜品,價錢都合理,而且仲唔洗加一。南瓜湯 - 南瓜味幾香甜,如果杰身一啲更好。煙三文魚沙律(跟餐加$10) - 煙三文魚幾厚身肥美,加埋青瓜、車厘茄同火箭菜,幾清爽開胃。意大利千層麵($118) - 千層麵上枱時非常熱辣辣,上面鋪左好多芝士粉,中間有加左肉醬,千層麵唔會太厚或太硬,茄汁味都夠,整體唔錯。意大利辣肉腸薄餅($108) - 薄餅直徑大約9吋,因為係即叫即焗,所以要等得耐少少。薄餅屬於薄底,口感非常香脆,餅邊較厚帶啲煙韌,上面鋪滿芝士鹹鹹地帶少少微辣好惹味。Rasmalai - 中文我地叫印式甜奶球,中間有兩粒牛奶球,口感煙煙韌韌,浸喺用開心果同甜牛奶整嘅糖水入面,甜甜地好香奶味,但又唔會好羶,味兗其實唔錯,比起其他印式甜品
胡椒餅 & 多士

南瓜湯 - 南瓜味幾香甜,如果杰身一啲更好。
南瓜湯

意大利辣肉腸薄餅

Rasmalai - 中文我地叫印式甜奶球,中間有兩粒牛奶球,口感煙煙韌韌,浸喺用開心果同甜牛奶整嘅糖水入面,甜甜地好香奶味,但又唔會好羶,味兗其實唔錯,比起其他印式甜品,都算較易接受。
Rasmalai

朱古力意大利芝士餅 - Tiramisu朱古力同咖啡味嘅比例啱啱好,口感好濕軟,估唔到比唔少西餐廳做得更好食。
朱古力意大利芝士餅

可樂($15) & 印度傳統奶茶(跟餐加$20) - 印度奶茶比我地平時飲嘅港式奶茶甜啲,但奶味同茶味又比西式奶茶香,味道都可以。
可樂 & 印度傳統奶茶

總結,野食唔錯,特別係Pizza同Tiramisu都做得出色,唔洗加一性價比非常高。
南瓜湯
Rasmalai