南瀛水產

Nan Ei Sui San
2019-04-21 1910 瀏覽
又黎日式水產店喇🐟今日心情幾好,所以一於食豪d盡興!黎得水產店,當然唔會淨係食熟食咁普通喇。唔叫番d海鮮既話,點對得住自己個胃!池魚刺身原條池身刺身,上菜時仲有埋原條魚骨同魚頭,可見師傅既刀法功架十足。刺身分別有薄切同厚切,薄切刺身入口魚味濃郁,厚切刺身入口感受到魚既油脂感,更重魚味。啱曬每個人唔同口味😋如果魚頭魚骨可以淆埋湯就真係食盡一魚兩食了!磯燒水產我地今次就叫左兩款磯燒水產。有專人服侍既感覺真係好!侍應仲會係枱旁即場燒🔥🔥蟹味噌甲羅燒蟹羔、蟹籽、蟹肉,再加入鵪鶉蛋汁攪拌,頓時充斥著好香既蟹味!燒牡蠣其實牡蠣同蠔有咩分別呢?😂哩兩隻牡蠣好大隻,肉身仲脹卜卜。燒到八九成熟咁,仲好juicy。不過如果腸胃唔好,就叫餐廳燒熟少少喇!好喇!上面太興奮,跳左step 添!講番前菜先喇。雲丹蟹肉卷原來哩款壽司卷係蟹肉反卷,面頭仲鋪左一份海膽同埋黑松露。反卷大小啱啱好,一啖一件。軟殼蟹沙律我寶寶又叫草食喇😫算佢喇~有軟殼蟹!應該係啱啱炸好的,仲有溫度。什錦天婦羅盛合有茄子🍆、南瓜🎃、蕃薯🍠、仲有天蝦🍤紫菜海膽天婦羅🍤寶寶好似唔怕生暗瘡咁,又係炸物!不過出奇地,炸過既海膽外脆內juicy😛唔錯南
又黎日式水產店喇🐟今日心情幾好,所以一於食豪d盡興!

池魚刺身

磯燒水產

蟹味噌甲羅燒

燒牡蠣

好喇!上面太興奮,跳左step 添!講番前菜先喇。

雲丹蟹肉卷

軟殼蟹沙律

什錦天婦羅盛合
有茄子🍆、南瓜🎃、蕃薯🍠、仲有天蝦🍤

紫菜海膽天婦羅🍤

南瀛玉子燒
玉子燒既蛋燒得嫩滑,一d都唔鞋supsup。上菜既時候仲會出煙,熱哄哄既樣子。加上仲有醬料,食落甜甜地咁,就唔會淨係得蛋味咁dry。

青蘋果乳酸
叫呢杯飲品既過程超低能勁搞笑🤣侍應uncle問我要熱定凍,我呆左一呆話要凍,乜真係會有熱架咩😂😂味道稍為清淡,有幾粒爽甜既青蘋果🍏

柚子梳打