餐廳: 柏景餐廳
資訊:

2016-07-12 15326 瀏覽
成日都見到呢間buffet請人係openrice賣廣告 講到d野食好吸引咁 所以其實一直以黎都想黎呢間食上星期竟然係fb見到佢話7月8號前訂lunch buffet係就半價 連埋加一都係170幾!!!所以就即刻係佢官方網站訂左 但比哂錢先後悔...驚會唔會平左咁多d食物質素會無咁好但今日食完覺得170幾呢個價錢其實真心覺得都好抵啦!!!!!btw第一次黎中港城 覺得呢個商場都幾大陸feel無乜點影相 掛住食 海鮮:有長腳蟹,蜆青口,蝦d蝦好大隻因為半價左 所以無之前食評所講既凍蟹同賴尿蝦但反而鬆左一口氣haha!!!因為如果搶唔到我會仲唔開心沙律冷盤:有個蟹肉牛肉果沙律好味到痴線!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!好快比人攞哂 佢有keep住refill 但都好快一兜都無淨.......淨係食左2兜炸 早知攞多幾兜 好心up啊 真係好好味仲有墨魚仔黎麥沙律,華都夫沙律,鮮蝦雜果沙律同埋吞拿魚長通粉仲有2款沙律菜 粟米,紅腰豆,青瓜,甘荀絲仲有煙三文魚 凍湯 似凍左既羅宋湯 幾好飲既有4款火腿 唔識分邊隻打邊隻 隻隻都好咸 但佢擺得好靚!!!!!!!日式食物刺身
btw第一次黎中港城 覺得呢個商場都幾大陸feel
無乜點影相 掛住食

海鮮:
有長腳蟹,蜆青口,蝦
d蝦好大隻
仲有2款沙律菜 粟米,紅腰豆,青瓜,甘荀絲
仲有煙三文魚
凍湯 似凍左既羅宋湯 幾好飲既
日式食物
刺身有三文魚,鯛魚,鯖魚同蟹棒 刺身切到好細塊 每次比好少 但我覺得咁樣仲好
但覺得d三文魚唔新鮮有日式冷麵!!!!!!!應該係素麵黎 痴線 勁好味!!!!!!而家諗返起都好想食
有多款壽司 仲有韓式飯卷(牛肉同吞拿魚味,但覺得同太卷無乜分別)
仲有一兜兜既魚生飯
有多款漬物!!!!!!!!唔識邊款打邊款 但覺得幾有誠意

熱盤
麵檔 湯底有喇沙同清湯 好多配料 仲要有蝦同雲吞
麵有蛋麵,菠菜麵,油麵揀 第一次食菠菜麵 原來咁好味!!!!!聽日落惠康買包食下先
中式點心檔 有蝦餃(正爆!!!) 牛肉球 奶黃包同燒賣(呢2樣都唔記得食...)
仲要有燉湯 超好飲!!!!!!入面有瘦肉同響螺 勁滋潤!!!!!!!另一邊仲有2款湯 一隻係海鮮湯 一隻係蕃茄忌廉湯
看麵檔同中式點心檔果位叔叔服務態度好到爆!!!!!!!!!!!!

仲有西蘭花豆腐,wasabi燴雞,香草青口下面有d薯蓉,黑松露芝士意粉,芝士炸蝦球,炸蔬菜,印度羊肉炒飯(勁好味),即切燒腩肉,燒雞翼秋刀魚腸仔,炸龍利柳,日式雜菜咖哩,炒牛肉,咖嚕肉,小棠菜白切雞,茄汁豆鴨胸 應該無記漏!!!!
最正最正係佢既牛肝菌燉蛋!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!勁滑 可能落左好多奶 勁好味囉!!!!!!!!!
仲有隻薄脆pizza 勁好味

同埋一路見住佢係refill得勁密 成日都check住係咪食哂 之後極速refill新一盤

甜品
好多款蛋糕!!!!!!但懶費事打哂出黎 應該都有10幾款
有隻合桃蛋糕好好味 但其他款都幾普通
仲有涼粉,豆腐花,杏仁露 仲有哈密瓜西瓜菠蘿 仲有原個蘋果同梨
朱古力噴泉 配料有棉花糖,水果,特別在有蛋糕同brownie!!!
飲品都係橙汁咖啡大路野 但特別在仲有咩青葉汁(好甜)同V8!!!!!
movenpick雪糕有9隻味 有2盒係重覆左既 無12隻味咁多 但已比其他buffet多勁多款!!!!!出去買都好難買到哂9隻味啦
有瑞士朱古力,士多啤梨,雲尼拿,青檸雪葩,楓糖合桃,焦糖燉蛋,panna cotta,冧酒提子,咖啡
淨係無試雲尼拿

最驚喜係......有梳乎囉痴線!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!無啦啦有個廚師走左出黎開左隻台派梳乎厘!!!!!!!!
開心死我哈哈哈!!!!!!!!!!!!想食梳乎厘勁耐囉 仲要估唔到lunch buffet都有得食 哇 香到爆 好味啊 係咪痴線 洗唔洗咁有誠意 講真就算佢唔出梳乎厘我都會覺得呢餐buffet幾抵!!!!!!!!真係好有誠意!!!!!!!!!
希望無打漏啦 今次真係好滿意 170幾蚊食呢餐真係好抵 我朋友都話想黎多次 但我覺得如果無半價 就算用openrice coupon有8折 要比200幾 我都覺得唔係好抵 如果再有半價都會再黎 但如果得8折就唔啦 除非有人請 因為其實d款式都唔算有好大驚喜 雖然質素係唔錯!!!
同埋其實我真係好想係buffet食到蒸魚 但食親既都係魚柳!!!
2016-07-12