2021-04-02
之前都食過一次呢間,嗰陣食完個避風塘炒蟹之後,對呢間餐廳一直念念不忘。於是今次就再黎食啦。🦞黃金流沙龍蝦 原價$588本身諗住黎食蟹嘅,點知黎到發現呢排龍蝦做緊半價優惠,半價之後只要$294就食到!勁抵食!於是即刻轉軚叫龍蝦食。本身都擔心佢會唔會將貨就價,點知龍蝦好大碟,件件都炸到外皮香脆,食到鹹蛋黃味但又唔會好鹹,啱啱好可以食到龍蝦嘅鮮甜味,好好食。🦪海味節瓜脯 $128呢個係餐牌上面冇嘅,係落單嗰陣店員推介,話係是日廚師精選嘅,咁所以我就試下啦。海味有瑤柱、海參、蠔豉同埋蝦乾。節瓜切成一塊塊,食落索曬海味啲汁,唔錯唔錯。🐷椒鹽一字骨 $128八折之後只要$102.4,一字骨啲肉都幾嫩滑,有大約六件。椒鹽幾香。今次食過呢到嘅龍蝦,覺得龍蝦好似仲正咁,因為龍蝦食落方便過啲,啱我呢啲懶人。
🦞黃金流沙龍蝦 原價$588
🦪海味節瓜脯 $128