The Place

2021-04-14 4216 瀏覽
一行四人平日午市自助餐,$388有75折,長者有優惠。我哋四個都愛蠔,所以覺好呢個價錢都好抵啊!唔記得是哪款蠔,不是肥美的一款,但亦不瘦削,味算鮮,不過師傅洗不乾淨,經常有蠔殼,扣分了。每次限取3隻,很合理,過到口癮,而且不會大排長龍。刺身有三文魚、希靈魚、八爪魚同白色常見但唔記得名,正常貨,特別是八爪魚不會太靭。讚👍🏻!扒類,我覺得很一般,又鞋又不濃肉味。反而凱撒沙律🥗幾好食。巴東牛肉也入味及夠淋。德國豬手皮脆肉嫩,我都食了多件。甜品選擇不算多,大路野,兩三款馬卡龍、桂花奶凍、藍莓芝士蛋糕、柚子撻、士多啤梨奶凍等等。我們都讚桂花奶凍,不太甜而滑。藍莓芝士細細件、芝士滑。還有榴櫣班戟,細細件,但我覺得很一般,榴蓮少,皮多而厚,亦不香。我們反而鍾愛movenpick 雪糕,有許多不同味道,又滑又不會太甜(對比H字頭)。我們都覺得這餐很抵,環境舒適,但若不食蠔,可能選擇其他地方為合。
2021-04-14