2025-06-09
呢日同同事打算食餐好,就去左公司附近搵個地方打邊爐,見到一鍋堂有午市火鍋放題,可以食四個鐘(星期一至五),我地今次叫左B餐 - 澳洲極上和牛(228蚊),可以慢慢食,食返夠本。如果唔想食咁耐,仲可以揀午市70分鐘半自助火鍋 ($78) 又或者係午市定量肉火鍋($98)添!🔴湯底佢哋有10款湯底可以選擇,我哋嗌咗麻辣鴨血豆腐鍋同埋金湯椰子雞湯底。麻辣夠香又唔會太辣,椰子雞啲湯底鮮甜得嚟仲帶少少椰香,店員仲叫我地打邊爐前飲完返啖湯先!🟡肉肉都有好多款揀,有澳洲M6和牛牛腹肉、南非和牛三花腱、美國安格斯牛肉 、黑毛豬、壽喜燒黑豚肉等等,真係食肉都食飽呀,另外仲有得叫羊、牛丸、雞、鵝腸等等,!啲牛唔會第二round就俾肥膏牛(我覺得好重要!),肉質都係唔錯架😍 🔵自助吧除咗主打嘅火鍋食材,自助吧都係一個亮點!蔬菜選擇好多,乜都有得揀,打邊爐食到悶仲有熟食可以揀添!食完咸嘢,當然要試埋甜品同野飲啦!佢哋自助飲品櫃有唔少選擇,有茶有汽水,另外仲有高質香港品牌雪糕,芝麻味同香芋味好好味,幫我嘅火鍋大餐畫上完美句號! 😍
🔴湯底
🟡肉