2020-08-14 2153 瀏覽
見到午市火鍋有抗疫優惠,每個套餐每位減成$50咁多,經過附近上去食下都不過分。.甫坐下,職員會遞上口罩套及告知只需掃qr code或在自助吧便可order/自助食物,方便之餘又可減低傳染疾病的機會。.午市放題套餐揀咗套餐B-特選安格斯牛,主要可以order3款靚牛牛▶️ 牛板腱、封門柳同美國安格斯牛,如果唔食牛,都有豬,雞,魚等選擇!湯底叫左冬陰功湯,酸辣惹味,色澤全紅 ,夏天用佢打邊爐好開胃。.配料推薦👇-花膠-女士養顏恩物,每塊勁大塊,食左佢回足本😍-帆立貝-一碟4隻,啖啖肉,新鮮鮮甜-手打墨魚滑由細到大都好中意,爽滑彈牙,打邊爐索埋個湯底味特別好食-真係鴨血Q彈軟嫩無腥味,我嘅打邊爐私心之選-八吋長腳蟹棒平時唔太鍾意食蟹棒,成日覺得有陣雪藏味。呢到蟹棒大大條之餘,仲要鮮甜無雪味,我自己都encore左幾次👍.飲品方面,佢地有自家製系列飲品,中意佢地既冰糖燉檸檬同埋薄荷烏龍茶,前者清熱下火,後者無添加糖,清新減膩。.最後不經不覺原來食左咁多盤,大滿足,好有成功感。

配料推薦👇
-花膠-女士養顏恩物,每塊勁大塊,食左佢回足本😍
-帆立貝-一碟4隻,啖啖肉,新鮮鮮甜
-手打墨魚滑
由細到大都好中意,爽滑彈牙,打邊爐索埋個湯底味特別好食
-真係鴨血
Q彈軟嫩無腥味,我嘅打邊爐私心之選
-八吋長腳蟹棒

最後不經不覺原來食左咁多盤,大滿足,好有成功感。

2020-08-13
  • 花膠