餐廳: 龍門客棧 (麗豪酒店)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
(非會員)
2008-10-19 28 瀏覽
今天跟朋友聚餐, 網上見呢間新開,試下先~之前book 了枱, 但可能後午巿(1:30), 同地點比較偏僻(入口位幾怪下), 所以都有位的, walk-in 都應ok。入到去, 個feel 幾雅置, 很舒服, 地方少少, 但都唔會有咩局促感,好有古典風味。但係可能因為地方少, 所以唔好諗住一大班人來食囉。今天四人, 唔諗lu, 叫了個每位138的四人午餐唔記得菜名, 都係一般京滬菜的名啦, 食過就知都係那些「准揚風味」前菜三碟:醉雞--嘩!比我想像中大碟, 兩隻雞脾做醉雞, 少有呢~幾香鎮江肴肉--唔差, 肴肉正常咁既feel囉, 但係有三排, 所以都係幾多下脆皮素鵝--幾脆, 唔係唔好食, 但唔夠有特色湯:招牌酸辣湯-- 唔辣, 帶酸, 分到約六碗小菜:蝦仁--幾好味, 少少鹹, 餸之後個炒年糕幾好炒年糕--淡淡地, 唔會太滯, 但食完當然會好飽桂花魚塊--很脆, 很入味, good!!上海白菜--清甜^^整個餐味道都不錯, 清清地, 唔油膩, 份量多, 所以真係幾飽下, 完全覺得自己好似在食晚飯。服務很好, 食個午餐個幾鐘都換了三次碟呢~環境古典幽雅, 靜靜地, 幾個朋友慢慢食傾下
今天跟朋友聚餐, 網上見呢間新開,試下先~

今天四人, 唔諗lu, 叫了個每位138的四人午餐

前菜三碟:
脆皮素鵝--幾脆, 唔係唔好食, 但唔夠有特色

湯:
招牌酸辣湯-- 唔辣, 帶酸, 分到約六碗

小菜:
蝦仁--幾好味, 少少鹹, 餸之後個炒年糕幾好
炒年糕--淡淡地, 唔會太滯, 但食完當然會好飽
桂花魚塊--很脆, 很入味, good!!
上海白菜--清甜^^

整個餐味道都不錯, 清清地, 唔油膩, 份量多, 所以真係幾飽下, 完全覺得自己好似在食晚飯。服務很好, 食個午餐個幾鐘都換了三次碟呢~環境古典幽雅, 靜靜地, 幾個朋友慢慢食傾下計很好。

不過佢營業時間係:中午12時至下午 3時; 下午6時至晚上11時
因此我兩點起菜, 三點佢地收了爐, 佢催得我地都算有禮貌的, 但係若諗住下午一路傾的人就唔係好適合。我地埋了單三點幾(阻人收工)先走, 開門的阿姐都笑住口bye bye,沒有黑臉,good。