2006-10-27
一心想去雅蘭中心開飯局,去食之前上黎睇過,至好評係呢間,所以預早book左卡位(只得3張係卡位),卡位環境都唔錯。昨日終於試左,平日都好full架!本來都驚食素男仕(得一位男仕)唔夠飽,結果我地都食剩好多。D食物真係唔油膩。我地叫左︰1.椰子乜乜肉靚湯(唔記得乜乜肉)分到6碗,好香椰子味,椰子肉我都咬到,真係好香,不過,我的朋友個個都話硬過頭咬唔到。果舊肉真係好真實。2.東坡肉,味道都幾正,好食,做得好似肥豬肉,幾得意,值得一試。3.燒鰻魚,都值得推介,好味,都係做得好鬼似。4.肉碎波菜,呢樣就一般,無驚喜。叫做有菜落肚。5.芋頭焗飯,真係要預早叫。我地一坐低就叫呢個,但係都要最後先到。夠大碟,好香,真係好食,衰在最後先到,大家都食到半飽,所以食剩唔少。6.魚生刺身,千祈唔好叫呀!叫左好耐先做好,早過芋頭焗飯到。真係好似食喱,好似其他食評咁講,淨係食到wasabi同豉油味,都唔知自己食緊乜。埋單︰HK$380.00(4個人食)P.S. 上黎先睇到原來某信用卡有折,侍應無問我地有無呢D信用卡,所以服務方面扣分。
3.燒鰻魚,都值得推介,好味,都係做得好鬼似。
4.肉碎波菜,呢樣就一般,無驚喜。叫做有菜落肚。
埋單︰HK$380.00(4個人食)