2020-11-13 22 瀏覽
今日又黎到文青小店食台灣菜~太肚餓所以又叫左一堆主食同小食~XD台南手工餡餅先黎個台南手工餡餅,兩件大大執juicy多汁肉又厚,係每次黎必點之選!滷水雞翼滷水汁味濃,食得出雞翼俾滷水浸左一段時間,先令佢入面既雞肉都咁入味,食落口超嫩滑~一咬就散開~超正既小食!酥炸排骨滷肉飯、鹽酥雞排滷肉飯成日黎都係食麵,今次就黎食下滷肉飯~分別叫左酥炸排骨滷肉飯同鹽酥雞排滷肉飯~滷肉飯既滷肉肥瘦分明,份量都唔少,飯既份量就好多,勁大碗,男人食都夠食! 滷肉咸香適中,唔會咸到撈飯食先得~所以可以就咁單食同撈黎食~各有各風味~酥炸排骨同鹽酥雞排都係香口既炸物~呢度就會將佢地同飯分開上~唔會令脆卜卜既炸物變林~酥炸排骨較薄身但食落口一d都唔柴,油脂豐富令排骨唔會好乾~鹽酥雞排炸到外皮都忍唔住要食哂~入面既雞肉夠滑亦都好入味~另外加錢叫埋涼拌貓耳朵、滷水豆腐同滷水蛋~涼拌貓耳朵黑醋味好香,又唔會太酸,有少少甜味非常可口,滷水豆腐同滷水蛋同樣滷得入味冇得輸!香濃珍珠奶茶、夏日水漾鮮果茶最後叫埋兩杯飲品~香濃珍珠奶茶底夠滑,茶香十足,珍珠煙韌有勁~夏日水漾鮮果茶就岩哂鍾意清新感覺既人~just like me~X
台南手工餡餅
滷水雞翼
酥炸排骨滷肉飯、鹽酥雞排滷肉飯
香濃珍珠奶茶、夏日水漾鮮果茶
最後叫埋兩杯飲品~香濃珍珠奶茶底夠滑,茶香十足,珍珠煙韌有勁~夏日水漾鮮果茶就岩哂鍾意清新感覺既人~just like me~XD感覺解渴又冇負擔~
呢度價錢親民抵食~7點後通常都要排隊~所以想避開人潮可以7點前去就PERFECT池~