已經係第二次嚟到神燈海鮮酒家,平日晚上嚟到依然高朋滿座👨🏻‍🍳可以睇得出係信心保證🌟✨南非鮑魚啫啫雞🐥南非鮑魚表面好有光澤✨鮑魚嘅肉質富有彈性,質地緊實,味道濃郁鮮甜🤤啫啫雞煲好濃郁,滲透各種香料同湯汁嘅風味,雞肉係燉煮過程中吸收晒湯汁的滋味,雞肉好鮮嫩好juicy✨原隻膏蟹銀絲煲🦀原隻膏蟹外殼呈橙紅色,賣相好靚😍蟹腳同蟹鉗好豐滿,而且好多蟹黃,帶有奶油香,蟹肉肉質嫩滑,味道鮮甜,粉絲亦吸收晒蟹嘅鮮味😆✨黑松露玻璃燒鵝燒鵝皮脆肉嫩,非常多肉汁,juicy到爆,黑松露味超級香濃!黑松露完全滲透落燒鵝皮同鵝肉🪿吸晒黑松露汁嘅精華🥹連個酸梅醬都係黑松露酸梅醬✨ 蜜椒金薯牛肝連牛肝連肉味香濃,質地柔軟,入口即化🤤牛肝連係腹部邊肋脊附近嘅肉🐮佔一隻牛約5%,十分稀有🌟薯仔果左一層薄薄的蜜糖,炸到外脆內軟🥺✨奶凍🥛鮮奶味超濃郁,唔會太甜,入口好順滑🤤神燈係我數一數二鐘意嘅中菜餐廳👨🏻‍🍳今日嚟到依然無令我希望!非常推薦🌟

✨南非鮑魚啫啫雞🐥

✨原隻膏蟹銀絲煲🦀

✨黑松露玻璃燒鵝

✨ 蜜椒金薯牛肝連

✨奶凍🥛
鮮奶味超濃郁,唔會太甜,入口好順滑🤤