2020-06-05 63 瀏覽
黃氏力牆今日放假同太太, 同埋阿女去到將軍澳行下街,咁岩經過呢間台灣地道料理,而佢地有下午茶時段,價錢又抵所以入去試下。下午茶非常多選擇, 我哋先選咗個台灣肉燥蛋飯,原來茶餐仲可以加15蚊兩個小食,我哋揀咗小黃瓜同埋貓耳朵。先講下個肉燥飯,味道雖然唔係好夠濃郁, 但整體都ok,份量亦十分之多。小黃瓜同埋貓耳朵 ,整得非常之好味 ,作為涼伴小食十分值得推介。老婆嗌咗個鹽酥雞麵,唔講唔知佢啲面係自家製 所以非常之Q軟, 當然份量唔小, 如果女仔一個人食真係要share 先得。而太太小食叫咗墨丸紫菜湯同鹵水豆腐, 貪佢健康。我亦叫多左牛腱心麵拼牛肉濃湯,好適合小朋友食,阿女不經不覺都食咗半碗就知道佢幾好食, 最後叫個火龍果特飲,因為好少地方會做到好好飲,可以幫小朋友去下便便 ,真係所有男士們,女士們 ,大家不妨黎試下呢間台灣料理啦。