2023-11-21 258 瀏覽
去葵芳通常都會去葵廣或者新都會廣場食嘢,呢2度都食到有啲厭,行過啲去到葵涌廣場原來都有幾間餐廳,今次就試下呢間串燒店🤪餐廳叫十二燒,原來喺有十二種唔同嘅口味除客人配搭,搞到選擇困難症嘅我花咗唔少時間落單🤣▫️原條茄子 - 蒜蓉 ($32)蒜蓉燒茄子係不敗嘅菜式!蒜蓉辣椒落得好夠,好快就清曬成條🤣▫️雞脾肉 - 蜜糖 ($16)肉質軟嫩帶有少少甜味,如果份量多少少就好🤏🏻▫️雞軟骨 - 椒鹽 ($16)食落爽脆有咬口,用椒鹽整簡直冇得輸▫️豬頸肉 - 泰式酸辣醬 ($16)豬頸肉彈牙,配泰式辣醬都唔錯▫️錫紙娃娃菜上枱熱辣辣,中和咗串燒嘅油膩感▫️五花腩 - 避風塘 ($16)第一次食燒到咁乾身嘅五花腩,脆卜卜幾香口,配埋避風塘碎送酒一流!▫️招牌避風塘炒飯 ($20)炒飯粒粒分明,加埋避風塘碎好惹味,果然係店家嘅招牌👍🏻▫️燒菠蘿 ($14)面層有焦糖脆皮,菠蘿甜得嚟咬落冇筋▫️黃金棉花糖 ($14)BBQ必備嘅燒棉花糖!黃金原來即係落咗鹹蛋黃,食落又甜又鹹咁就唔太啱我,鍾意嘅朋友可以一試🥸見到扇貝係佢哋嘅招牌本身想試,但係當日賣曬🫥下次要再試!Overall rating (5粒⭐️為滿分)味道:⭐️⭐️⭐️

▫️原條茄子 - 蒜蓉 ($32)
蒜蓉燒茄子係不敗嘅菜式!蒜蓉辣椒落得好夠,好快就清曬成條🤣

▫️雞脾肉 - 蜜糖 ($16)
肉質軟嫩帶有少少甜味,如果份量多少少就好🤏🏻

▫️雞軟骨 - 椒鹽 ($16)
食落爽脆有咬口,用椒鹽整簡直冇得輸

▫️豬頸肉 - 泰式酸辣醬 ($16)
豬頸肉彈牙,配泰式辣醬都唔錯

▫️錫紙娃娃菜
上枱熱辣辣,中和咗串燒嘅油膩感

▫️五花腩 - 避風塘 ($16)

▫️招牌避風塘炒飯 ($20)
炒飯粒粒分明,加埋避風塘碎好惹味,果然係店家嘅招牌👍🏻

▫️燒菠蘿 ($14)
面層有焦糖脆皮,菠蘿甜得嚟咬落冇筋

▫️黃金棉花糖 ($14)

見到扇貝係佢哋嘅招牌本身想試,但係當日賣曬🫥下次要再試!

Overall rating (5粒⭐️為滿分)
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️