2019-05-29
又見到匯豐喺翡翠拉麵有promotion 忍唔住又捉咗老公去食 因為佢好鍾意食呢度嘅小籠包先介紹下個Menu先 匯豐信用卡持卡人嘅最紅優惠係二人套餐低至七折 可以揀一個前菜一個點心兩個小菜同埋一個主食 另外加多兩杯嘢飲添首先上嘅係五香牛肉拉麵 以前落通常都會問要唔要剪面 依家全部清一色都會幫我地剪面 問都懶得問 個面我覺得清左少少 冇咩味 所以要加辣椒醬落去食 跟住上嘅係糖醋雞球 酸酸甜甜好開胃 其他地方好多時啲配菜都係三色椒同埋菠蘿 呢度少有地有蕃茄 而且唔會煮到爛晒 咬落都好有口感 雞頭外脆內軟而且好多汁一啲都唔乾 食咗一舊忍唔住好快就要食第二舊鎮江排骨煮得好淋 我估冇牙都食到 味道方面同個雞球都係酸酸地 個人就鍾意雞球多啲跟住有瑤柱賽螃蟹 我食落好滑唔知係咪加咗好多牛奶 瑤柱嘅比例都唔少最後到我老公最愛嘅小籠包 粒粒都好飽滿 夾嘅時候要小心啲 因為好容易會穿 果啖湯超濃超好味 仲要皮薄餡靚 真係無得輸最後埋單連正價加一 $400有找
最後埋單連正價加一 $400有找