2022-08-02 2356 瀏覽
星期5同朋友7點幾嚟到餐廳,FULL HOUSE,不過咁岩有位,我哋等咗幾分鐘就入座了。餐廳好大,裝修好有度假FEEL,有啲後悔掛住食,冇影到環境相,唔係就可以同你哋分享。我哋住2人檯,檯與檯之間都唔會好近。睇餐牌個時發現餐廳原來同泰國知名泰式甜品品牌Mango Mania合作,所以有啲特別嘅款芒果飲品同甜品可以揀,我哋都有揀嚟食。餐廳仲有每日$1推介精選,不過我哋食唔落。焗大頭蝦粉絲煲 $159焗大蝦粉絲煲嚟到香氣四溢,一嚟到就聞到好濃烈嘅花椒八角香料味,仲有蒜頭、香蔥、南薑呢啲。粉絲份量勁多,寶物沉歸底,我同朋友幾經辛苦先經2隻大大隻嘅開邊大頭蝦夾上嚟放喺粉絲上面影相。蝦肉扎實,仲有蝦膏,不過唔算好彈牙。粉絲好正,因為粉絲將蝦同香料嘅精華吸收晒,超香口又惹味。碳燒豬頸肉 $86我哋望到隔離檯嘅豬頸肉好吸引,份量不少,所以都叫咗碟。唔知點解,我自己成日都覺得,食泰國菜就一定要燒豬頸肉。呢個豬頸肉,一嚟到,未放低已到係勁香,勁濃嘅碳燒風味。肉嘅邊位焦脆,食落爽滑Juicy有肉汁,配埋酸酸甜甜既醬汁,零舍開胃。芒果冰磚 $75呢個冰磚打卡必點,聽講係每日新鮮用泰國呂宋芒果🥭整嘅。芒

焗大頭蝦粉絲煲 $159

碳燒豬頸肉 $86

芒果冰磚 $75
呢個冰磚打卡必點,聽講係每日新鮮用泰國呂宋芒果🥭整嘅。芒果肉鮮甜多汁,面頭嘅芒果雪糕淋咗鮮芒果醬同餐廳自己調製嘅煉奶,好濃芒果味~底層嘅棉花冰吸咗芒果醬嘅味,食落超滿足🥰。隔離仲有芒果配埋加咗椰漿同脆米嘅糯米飯,一次過嘆2個甜品,大滿足!

飲品我地點咗芒果乳酪同埋椰青

特選椰青 $42
我好鍾意飲椰耳~啲人話係招牌,就一定要試。招牌椰入口夠清甜可口又多汁,無酸味~最後仲食到好多椰肉,正!

芒果乳酪 $38
呢杯係朋友飲嘅,佢話芒果打成蓉,再整咗乳酪,所以飲落甜甜哋又酸酸哋,有種透心涼的感覺~
焗大頭蝦粉絲煲
焗大頭蝦粉絲煲