2012-08-01 329 瀏覽
男朋友要到炮台山整牙,既然過海,於是便到openrice看看炮台山附近有什麼餐廳推介..見到有人特登過海到Henry's Kitchen用餐,之後的評語還不錯,心想這間餐廳應該還可以吧!當晚,人不多,只有我們一枱客及一張坐滿6-8人的枱..心想,莫非高估了?!我們沒有點酒,但看見枱上的"Recommand Wine List"係澳洲的Grant Burge..我們點了兩個 Set Dinner, 諗住百拎二百蚊, 唔算貴, 從來無期待突出的表現...頭盤: 煙鴨胸橙柳配蜜糖黑醋 賣相好靚, 味道好食, 橙的甜甜酦酦味好開胃, 鴨胸味道唔錯, 配撘很宜湯: 波菜忌廉湯配餐飽 賣相, 味道 都ok, 唔覺得特別突出..但下次會加$40試下龍蝦湯主菜: 帶子蕃茄扁意粉 帶子大大粒, 好爽口..特別鐘意個意粉唔太諗, 口感好好..燴澳洲牛面頰配提子紅粉汁 個牛軟"諗諗", 好入味, 好好食..而且旁邊放了幾粒提子做伴菜,好特別, 我哋第一時間食晒啲提子先再食個牛 甜品: 加$45轉心太軟, 本人唔鐘意食心太軟,因為成日覺得只係蛋糕入面唔熟..今次,餐廳等別推介, 所以一試...賣相10

頭盤: 煙鴨胸橙柳配蜜糖黑醋

湯: 波菜忌廉湯配餐飽
OK
主菜: 帶子蕃茄扁意粉

燴澳洲牛面頰配提子紅粉汁

賣相1000分! 好有心思, 個朱古力好好味..唔係普通渣貨..啲生果亦都擺得好靚!!
心太軟!! 超級靚!!
芒果雪芭, 味道ok..但賣相好好,睇到未食已經好開心!!
芒果雪芭!! 超級靚!!
最欣賞依間餐廳服務好,啲嘢食好有心機整, 出菜的時間都撑握得好好...
有時一間好的餐廳,不只食物質素重要,環境,服務都好重要..我哋食得好開心同滿意, 下次一定會再同其他朋友幫襯!!

2012-07-26
紀念日
OK
心太軟!! 超級靚!!
芒果雪芭!! 超級靚!!
  • 甜品