2024-02-26 488 瀏覽
每次提到港式餐廳不得不提「四寶食堂」,餐廳裝修以Tiffany blue作為裝修主調顏色,主色調用上湖水藍,色調柔和舒適,感覺清新舒服,座位都好寬闊,有唔少卡位,屬於新派茶餐廳。門口位還保留最大特色……麵包櫥窗,係半開放式做麵包外賣。因工作關係在這附近食早餐,看到評論不錯就來試試……招牌餐(香濃沙嗲牛肉麵+嫩滑炒蛋+每日精選餐包)四寶食堂嘅沙嗲牛麵真係一絕,出面好多嘅沙嗲牛麵通常都係落味精蓋過沙嗲味。但四寶唔同,佢嘅沙嗲牛麵未食已經聞到濃郁嘅沙嗲味。食物好快就上枱,牛肉有咬口唔會嗱到鬆晒,份量甚多,麵條煮得爽彈,沙嗲汁香濃有花生粒,將啲麵撈勻落去沙嗲汁度味道啱啱好,讓人忍不住大快朵頤,比起一般茶記質素高。煎雙蛋就正常,麵包係比較少見嘅墨西哥包,頂層嘅白霜奶味濃郁,甜甜地仲要係實心包,幾好食又特別,真係無得輸。我個人覺得呢個早餐真係好抵食,牛肉份量多,炒蛋仲可以轉做煎雙蛋。總結:環境十分乾淨整潔,侍應服務非常週到,性價比極高,咁嘅價錢有咁嘅份量仲要係高質素,難怪人氣鼎盛排長龍。

因工作關係在這附近食早餐,看到評論不錯就來試試……

招牌餐(香濃沙嗲牛肉麵+嫩滑炒蛋+每日精選餐包)

2024-02-26
早餐