聽朋友講砲台山新開咗間平民價日式居酒屋食堂,今日去完寵物展就順面去試下💁🏻‍♀️。呢間日式食堂裝修好有日式風格,木枱木凳木地板磚,有種入咗榻榻米嘅感覺!店鋪選用QR code掃碼自助下單,都幾方便,菜式種類都有好多,有便當、煎飯堡、壽喜鍋、丼飯、拉麵/烏冬、串燒同炸物等等。價錢好親民💕🍲牛肉壽喜鍋 & 豚肉壽喜鍋 (配飯) $58 壽喜鍋湯底做得好出色,因為加咗好多蔬菜,所以飲落濃郁得嚟亦好清甜,再將隻日本蛋搞勻,送飯一流!🦀和風辛味軟殼蟹 (配辣蟹籽醬) $52呢道軟殼蟹好有驚喜,本身以為軟殼蟹會好細隻好迷你,點知同正常蟹差唔多大細,入面清楚見到有蟹膏,而且炸到外脆內軟,表皮灑咗和風辛味粉好惹味,配埋辣蟹籽醬好涮嘴!🍤吉列黃金蝦 (配手作他他汁) $36炸蝦都炸得好香脆,而且蝦肉唔會太細隻,沾埋店舖手作他他汁,味道都幾唔錯!🍢另外叫咗幾樣串燒: 荔枝煙肉卷、燒帶子、肥牛竹筍卷、雞中翼串、雞軟骨串;值得一提荔枝煙肉卷真係好好食,可能見識少未食過,第一次食覺得好特別,估唔到荔枝同煙肉一咸一甜會咁夾!🐡最後食開咗個胃,再叫多樣燒雞泡魚乾,焦香味好正,好想嗌返枝啤酒,不過今日有揸車所以忍咗口。

有便當、煎飯堡、壽喜鍋、丼飯、拉麵/烏冬、串燒同炸物等等。
價錢好親民💕

🍲牛肉壽喜鍋 & 豚肉壽喜鍋 (配飯) $58

🦀和風辛味軟殼蟹 (配辣蟹籽醬) $52

🍤吉列黃金蝦 (配手作他他汁) $36

呢餐叫咗咁多嘢食,最終埋單每人都係百幾蚊,CP值真係好高,下次一定會再嚟食!
2022-09-24
  • 荔枝煙肉卷