2020-05-30 149 瀏覽
今日係北角見朋友,佢介紹呢到既雞煲都幾出名,就決定係到食dinner。我地叫左個雞煲同埋小菜,佢d雞好滑,同埋最鍾意佢有芫茜,令到成個雞煲都好香!佢雞煲可以分辣度,但我就無叫辣,都好味!小菜方面,我地叫左個椒鹽鮮魷。其實佢有個酸酸地既汁比我地點,但因為個魷魚本身好新鮮,同埋佢落左少少蔥花同蒜,就算五點汁已經勁好食。佢入面真係成大塊魷魚,炸粉反而少,果然足料!因為我好鍾意食蒜,覺得呢個蒜泥白切肉好香,佢d粉皮點d蒜泥好入味,d肉都係薄薄一片口感好好!呢個咸肉炒韭菜花d韭菜好新鮮,不過因為屋企成日食,就無話有特別驚喜。最後我地叫左d丸打binlo,佢啡色個d係芥末貢丸,入面有d wasabi,好少出面食到,有驚喜😋用個生菜結尾。竹庶茅根,清熱之選。

用個生菜結尾。

竹庶茅根,清熱之選。