2018-07-10 36 瀏覽
係側魚涌依到的食區,差不多間間都不錯,今次俾北海道之名吸引,見到北海道湯咖哩,但又話無咖哩成份係入面,幾有趣set dinner當然叫左湯咖哩,有幾款配菜揀,啖啖肉就更係揀雞腿,再要多份主打的吉列豬扒,但不幸地賣完,只好轉做吉列廣島蠔配滑蛋北海道湯咖哩不愧為主打,係日本的咖哩的味道,但口感係湯質,而且無辣味,想辣的話,可以自行落辣椒粉,但我唔係好食得辣,所以就唔需要,雞腿肉已經煮到好冧,再配埋白飯,真係大口大口咁食落雞之後的廣島蠔,滑蛋都係日式的甜醬油加韭菜炒,吉列蠔都大大隻,炸粉唔好,食落都明顯有蠔的鮮味,最後驚唔飽,叫多左樣小菜,北海道風炸雞,外皮脆脆地包住雞肉,拎黎送埋飯都好合適到俾錢時先發現老闆係日本人,只係識少少廣東話,唔問佢野都唔發覺,哈