2020-01-13 88 瀏覽
今天步兵前往聯和墟食個lunch,開飯地點位於Market 28 地下的西餐廳。步入餐廳門口見到好多美酒,內在環境十分寬敞,適合大夥兒聚餐!點了一個 set lunch,是日餐湯/沙律+軟腳蟹意大利飯+餐飲!先來個是日餐湯(沒有餐包的),係一個白湯來的,有薯仔溶及煙肉碎,味道不錯!再來主菜,軟腳蟹意大利飯!Mini 蟹仔加上濃郁意大利飯,蟹仔香脆但偏咸,建議混落香軟適中的意大利飯會相對美味,對於偏向味淡的我,我覺得中規中矩。跟餐要杯熱朱古力,有點喜出望外!不用加錢都已經升級為有拉花既泡沫朱朱力,入口香滑,甜度都正常,美中不足係唔夠熱!但我已經非常享受!午餐價錢大概60-100左右,豐儉由人。服務員亦有禮,環境舒適。值得再光顧的餐廳!

軟腳蟹意大利飯
熱朱古力黎架~~~~~
2020-01-12
熱朱古力黎架~~~~~