2020-07-05 382 瀏覽
好chill好Western既西環後花園(我吹既) - 堅尼地城海旁,大部分都係西餐呀bar呀咁,突然開左間港式串燒梗係要試試舖位唔大,裝修普通正常野,raw raw地咁,飲住支樽裝可樂等食餐牌都算多款既串燒黎講,特別海鮮個list都幾多先黎第一轉,都算幾快就有芝士丸就正正常常咁,汁燒雞肉串居然就係平時買返屋企整熱個隻雞串仲要無咩燒烤味水魷魚味道係唔差但就唔特別好味有啲失望海鹽一口牛好似係幾招牌下,點知原來個海鹽係放係側邊俾你點,而唔係燒時落,扣分,不過牛肉都算有牛味既,豬腩肉串較薄片,口感好左,估唔到咁脆咁惹味第一次覺得豬肉好食過牛肉燒豬頸肉都係有水準既,夠香又好味,同孜然味都夾台灣腸就失望啲,同想像中好唔同,賣相較淺色,食落都幾香腸既,台灣腸就係食佢臘腸既風味但無乜,廚師腸好味啲雞翼就穩陣野而都算大隻,少少燶係正既但無乜「燒烤味」煙肉荔枝卷都算係好特別既串燒,煙肉香脆而濃咸味,配落滑腍多汁既荔枝係中間,個人覺得予盾得幾特別又幾值得一試既最後到左最正一刻 — 燒扇貝雖然價錢唔平,但唔一定同質素有關,但上枱估唔到咁大隻手掌/成隻碟咁大,主要係蒜味豉油同豆䜴味,調味都算ok,唔太搶又夠
餐牌都算多款既串燒黎講,特別海鮮個list都幾多

先黎第一轉,都算幾快就有
水魷魚味道係唔差但就唔特別好味有啲失望
第一次覺得豬肉好食過牛肉

芝士丸x魷魚x汁燒豬腩肉x汁燒雞肉x海鹽一口牛

一口牛

豬腩肉

燒豬頸肉都係有水準既,夠香又好味,同孜然味都夾
雞翼就穩陣野而都算大隻,少少燶係正既但無乜「燒烤味」

豬頸肉

台灣腸

雞翼

煙肉荔枝串

最後到左最正一刻 — 燒扇貝
雖然價錢唔平,但唔一定同質素有關,但上枱估唔到咁大隻
手掌/成隻碟咁大,主要係蒜味豉油同豆䜴味,調味都算ok,唔太搶又夠味
扇貝勁大粒,入面唔會熟過頭,好有鮮味好甜
好正呀!係好滿足既感覺
然後食埋冬菇同多春魚,冬菇汁幾夾,唔太乾,正
多春魚好味,鬆脆口感又唔錯

冬菇x多春魚

燒冬菇

燒扇貝

成餐講真普通,燒烤味要濃啲,但都有啲值得一試如煙肉荔枝串
正既就係豬腩肉、豬頸肉,而最正、最值既就係扇貝,性價比高
大家都可以試下其他海鮮🦞

#態度值得讚好好人