2022-07-16
呢間主打日本家庭當飯嘅餐廳口碑唔錯,一直好想試吓。今日放工就同男朋友一齊嚟試吓啦!一入到去就俾滿場嘅動漫主題裝修吸引住,背景音樂仲播住動漫嘅主題曲,男友好興奮,話好有去咗日本嘅感覺。💜汁煮豬軟骨定食定食包左前菜,漬物,煎茶,味噌湯,珍珠米飯。前菜玉子豆腐配芝麻醬,感覺清新;而帶子裙邊爽口之餘有少少花椒嘅辣味,兩款都真係令人好開胃。味噌湯係加左蜆同菇,額外鮮甜,蜆都有3隻,好有誠意啊!而珍珠米上面撒咗味素,米煮得粒粒分明!重點個豬軟骨,份量夠,煮得好淋,亦都好入味。軟骨係呈透明狀,食落會有種骨膠原啲黏口感,唔會覺得膩,好有日本家常味道。💜招牌蒲燒鰻定食鰻魚嘅肉質好嫩滑,加上面層嘅焦香味,再搭配埋鰻魚汁嘅甜,最後食啖珍珠米,成件事好balanced,好圓滿。💜炸蠔蠔嘅外皮酥脆唔油膩,咬落蠔肉唔腥,肉身飽滿彈牙,夠juicy👍🏻總結,水準穩陣,抵食嘅日本家常飯,可以再嚟!
💜汁煮豬軟骨定食
定食包左前菜,漬物,煎茶,味噌湯,珍珠米飯。
重點個豬軟骨,份量夠,煮得好淋,亦都好入味。
💜招牌蒲燒鰻定食
💜炸蠔
總結,水準穩陣,抵食嘅日本家常飯,可以再嚟!