餐廳: 珍珠皇宮印度餐廳
資訊:

小編第一次去重慶大廈‼️就係去食印度菜😝餐廳喺2樓 沿途都好多南亞裔人走廊位置好焗 反而餐廳環境令小編眼前一亮😍裝修同埋環境唔會好污糟 Error肥仔仲幫襯過👍🏻好似有多少少信心保證?🤣🤣📍乳酪脆米球($76)呢個係小食 但佢嘅飽肚感令小編覺得係主菜🤣一粒粒米球有個好脆既外殻包住入面就係大量重味乳酪+番石榴籽 酸酸甜甜💋其實成個口感都幾特別 小編比較少接觸但係食咗兩舊已經好膩 乳酪相對比較杰所以小編好快放棄最後係有食剩🥲📍咖喱蝦球 ($138)呢個咖喱係有少少印度風味🇮🇳但又唔算好辣☺️咖喱比較稀 唔算濃味😀蝦相對有驚喜 分量多肉質仲好彈牙薄餅加蝦球再加咖喱係幾好食😋📍牛油烤雞 ($108)呢個真係食印度菜必食主菜🧫濃味之選💋點薄餅真心一流~如果點薄餅嘅話小編覺得呢個汁比咖喱更好因為汁嘅味道更加突出🤘🏻而且烤雞好嫩口又無骨又juicy🤤呢個餸嘅真係冇得輸 大家記得一定要食‼️📍蒜蓉烤餅 ($28)識食一定叫蒜蓉烤餅~蒜蓉味好重好重👅 Total有三大塊每次食都撕少少點咖喱🍛 好香小編仲試過就咁食其實都好夠味 唔會好乾📍牛油鬆餅 ($30)呢個真係第一次食🤣小編以為係KFC鬆餅嘅朋友點知原來
小編第一次去重慶大廈‼️就係去食印度菜😝
餐廳喺2樓 沿途都好多南亞裔人
走廊位置好焗 反而餐廳環境令小編眼前一亮😍
裝修同埋環境唔會好污糟 Error肥仔仲幫襯過👍🏻
好似有多少少信心保證?🤣🤣

📍乳酪脆米球($76)
呢個係小食 但佢嘅飽肚感令小編覺得係主菜🤣
一粒粒米球有個好脆既外殻包住
入面就係大量重味乳酪+番石榴籽 酸酸甜甜💋
其實成個口感都幾特別 小編比較少接觸
但係食咗兩舊已經好膩 乳酪相對比較杰
所以小編好快放棄最後係有食剩🥲

📍咖喱蝦球 ($138)
呢個咖喱係有少少印度風味🇮🇳
但又唔算好辣☺️咖喱比較稀 唔算濃味😀
蝦相對有驚喜 分量多肉質仲好彈牙
薄餅加蝦球再加咖喱係幾好食😋

📍牛油烤雞 ($108)
呢個真係食印度菜必食主菜🧫
濃味之選💋點薄餅真心一流~
如果點薄餅嘅話小編覺得呢個汁比咖喱更好
因為汁嘅味道更加突出🤘🏻
而且烤雞好嫩口又無骨又juicy🤤
呢個餸嘅真係冇得輸 大家記得一定要食‼️

📍蒜蓉烤餅 ($28)
識食一定叫蒜蓉烤餅~
蒜蓉味好重好重👅 Total有三大塊
每次食都撕少少點咖喱🍛 好香
小編仲試過就咁食其實都好夠味 唔會好乾

📍牛油鬆餅 ($30)
呢個真係第一次食🤣小編以為係KFC鬆餅嘅朋友
點知原來都屬於薄餅類