2021-07-01 37 瀏覽
又忍唔住走去食麻甩料理!! 有人陪住一齊增脂肪都係一種幸福😆. 今次終於食到想食好耐嘅✨黃金芝士雞煲 $178 (小)✨(要求咗要激量芝士🧀🧀🧀) 一上枱見到成個煲鋪滿半溶芝士真係好興奮!一煲滾!粒粒芝士已經化身溶岩漿嘅質地😍Cheese Lover如Be已經急不及待要拉起高高嘅芝士絲連埋妥妥包圍住嘅雞件夾起!!(但店員吩咐千祈唔好攪拌個底)咸香濃郁嘅芝味🧀配住滑溜新鮮嘅雞肉🍗再食埋煮到軟身哂嘅甜洋蔥!真係味道一流!!忍唔住食完一件又一件!. 因為追加咗火鍋料😛所以店員會幫手加湯!又搖身一變打埋邊爐啦!我哋點咗✨手切新鮮牛頸脊 $228 (大)✨啲牛肉齋睇色水同紋理就知有幾正啦😍🙌🏼焯十零秒再沾埋✨生雞蛋 $6✨放入囗!果種滿足感簡直令人閉目讚嘆!點番個✨油麥菜(半份) $24✨吸收吓湯底精華先得!順便菜肉平衡吓嘛!最後食完呢啲最好梗係飲番杯✨咸檸七 $18✨下吓火啦!又完成一餐簡單美味晚宴❤️