2020-12-21 26 瀏覽
堅尼地城依家好多高質嘅餐廳,今次我就去咗依間新開嘅泰國fusion餐廳度食,因為新開張所以有佃Soft Opening Menu, 可以自選兩道菜至四道菜,我今次就揀咗四道菜$228+1,其實都好超值,由前菜至甜品每道都咁精彩:。1️⃣法式龍蝦湯流心牛角包及東蔭龍蝦湯流心牛角包🥐呢個係餐廳嘅signature dish嚟,牛角包做到好鬆脆,酥皮好香好新鮮,一切開啲湯就流晒出嚟,似係酥皮湯變奏版,好有創意好好味。。2️⃣燒美國生蠔配泰式辣汁燒蝝好新鮮好肥美,個面🈶️啲蕃紅花絲,加埋啲泰式汁,原來咁好食,少少辣又好清新。3️⃣花生醬沙嗲雞串:雞肉好Juicy,肉質好嫩,配埋個沙嗲醬,帶埋出雞肉嘅鮮味。4️⃣東蔭龍蝦汁燴海鮮:呢個主菜係跟埋碗白飯,海鮮入邊有蝦、青口、帶子及蜆仔,個汁好香而且唔太辣,配合埋嗰個飯好好食。5️⃣泰式燒西班牙黑毛豬頸肉:呢個豬頸肉,我覺得係全餐最好食,佢燒到啱啱好好,肉質Juicy,同埋佢個汁整得好惹味,呢個都係跟埋飯,送飯真一流。6️⃣真空慢煮法式焦糖燉蛋:面層除咗燒咗焦糖之外,仲有一個燒咗嘅真空菠蘿乾。口想幾得意,個底有啲啫喱狀嘅,似係椰汁啫喱,好特別好清新👍8️⃣泰式奶茶流心牛角包:呢個

1️⃣法式龍蝦湯流心牛角包及東蔭龍蝦湯流心牛角包🥐

2️⃣燒美國生蠔配泰式辣汁

3️⃣花生醬沙嗲雞串:

4️⃣東蔭龍蝦汁燴海鮮:

5️⃣泰式燒西班牙黑毛豬頸肉:

6️⃣真空慢煮法式焦糖燉蛋:
個底有啲啫喱狀嘅,似係椰汁啫喱,好特別好清新👍

8️⃣泰式奶茶流心牛角包:
呢個又係好得意,一切出嚟入邊嗰啲泰式奶茶全部瀉晒出嚟。好香奶茶味。