2025-07-28 199 瀏覽
最近同朋友去咗屯門「點滾鮮點心火鍋」晚市C餐,揀咗蕃茄鳳梨湯同蟲草花雞湯做湯底,驚喜程度爆燈!蕃茄湯酸甜清新,滾完海鮮特別提鮮,鳳梨更係畫龍點睛。蟲草雞湯就濃郁養生,滾牛肉同豬肉都好夾,入口仲帶少少藥材香,冇預期中咁重味,好啱鐘意清淡嘅朋友。配料方面依然精彩,和牛、安格斯牛板腱都嫩滑無筋,連花枝丸都炸得香口唔膩。點心真係無得輸,蝦餃燒賣都係即叫即蒸,皮薄餡靚,仲有金錢肚同韭菜餃咁懷舊嘅款式,夠晒港味。蝦餃燒賣唔止蒸,依度一樣得,夠創意!甜品方面我最愛香芋椰汁西米露,椰香濃郁又唔會過甜,加埋Haagen Dazs雪糕一人一杯,真係完美收尾。仲可以連手機睇片,真係打邊爐界新體驗!推介比鍾意啲有心思火鍋放題嘅朋友!°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°點滾鮮點心火鍋📍 屯門屯合街2號屯門時代廣場南翼L2樓26-27號舖樓#MrsLong #hk #hkbloggermama #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfo

點滾鮮點心火鍋
📍 屯門屯合街2號屯門時代廣場南翼L2樓26-27號舖樓

#MrsLong #hk #hkbloggermama #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #親子好去處 #假日好去處 #香港探店 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers