2023-12-12 27 瀏覽
🫶🏻琴晚食完今日已經忍唔住,要同大家分享啦!呢間餐廳位於東薈城3樓,比較難搵,所以環境亦都比較清靜。 主打就係一個食得開心!@banchancook。榖神星大蝦墨汁意粉$136首先講吓呢個意粉先,佢嘅醬汁真係非常濃郁,有好香嘅墨汁味道,而且口感亦都好順滑creamy。再加上我最愛嘅蘑菇同埋三文魚子,真係好有滿足感!。太陽咖喱牛肋骨蛋包飯$126呢個牛肋骨蛋包飯真係好驚喜!點解牛肋骨嘅好感可以咁軟爛咁入味架!真係一食就愛上!再加埋香噴噴滑脫脫嘅輕盈炒蛋,真係1秒返到日本!。星際彩虹芝士豬扒 $58原本諗住只係平平無奇嘅芝士豬扒,點知真係大錯特錯!完全冇諗過會係彩虹顏色嘅芝士豬扒!真係好有聖誕氣氛,好特別!味道同造型成正比!酥脆嘅豬扒,加上爆漿嘅芝士,真係好爽呀!。伯爵茶布丁牛角包窩夫$122不過我覺得全場MVP都係呢個甜品!首先講吓佢個牛角包窩夫,真係好抵食!竟然有兩層咁高!而且呢度要特別稱讚下佢嘅伯爵茶醬,真係好香好夠味。配上脆卜卜嘅croffle真係好夾!布甸真係好抵讚,口感做得非常好,尤其是係上面嗰層,模仿左黑糖珍珠嘅味道,增添左風味,但係仍然可以保持口感creamy ❤️。月球幻影
🫶🏻

。榖神星大蝦墨汁意粉$136

。太陽咖喱牛肋骨蛋包飯$126

。星際彩虹芝士豬扒 $58

。伯爵茶布丁牛角包窩夫$122

。月球幻影黑芝麻沙冰(凍)$68
呢個黑芝麻沙冰真係好養生,喺呢個熱辣辣嘅日子可以飲番一杯健康又清爽嘅黑芝麻沙冰真係太開心啦!黑芝麻嘅味道非常濃郁,但係有淡淡的奶味,養胃又醒神!

。木星朱吉力咖啡 $58
要加班嘅我梗係要飲返杯咖啡提吓神!要表揚吓呢杯朱古力咖啡,真係好靚呀!而且朱古力味一啲都唔會蓋過咗咖啡嘅味道,兩者都好夾,完全沒有喧賓奪主嘅情況!估唔到呢間餐廳食物好食之餘,嘢飲都咁突出!