2019-12-02
今日心血來潮想食燒海鮮,朋友就推薦左我嚟到呢間南瀛水產開餐。呢度除咗燒海鮮之外,仲有刺身同日本酒,係同朋友聚會把酒談歡嘅好地方。一開波當然要食個刺身先啦,就嗌左黎到以名店命名既南瀛卷。南瀛卷份量十足,兼擺滿大量海鮮。海鮮非常新鮮,尤其係海膽同蝦好鮮甜,係好幸福既感覺。而三文魚籽就充滿咸香,撈飯一流。接落黎係比目刺身,就咁食會係淡淡魚香,加埋醋食就有畫龍點睛之效,鮮味大大提升,味覺更加享受。牛舌口感香軟,肉味重。呢度既甲羅燒出色,兼有店員上次係你隔離燒海鮮,服務相當貼心。甲羅燒香濃,忍唔住嗌左一碗白飯撈黎食。銀雪魚西京燒十分香甜,魚肉係一片片,口感好香滑,加埋醬汁一齊食幸福感爆燈🤤鍾意食魚嘅人萬萬不可錯過。帆立貝同樣充滿鮮味,店員會好細心將帆立貝切成粒狀,而且燒得岩岩好,咬落去依然好多汁。最後飲返杯巨蜂乳酸,好完美既晚餐。
牛舌口感香軟,肉味重。
最後飲返杯巨蜂乳酸,好完美既晚餐。