家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
🤯今個Blue Monday 要充充電🪫收工同同事去左附近嘅日本餐大吃大喝🤣暢談所有不愉快嘅事情!💺餐廳好闊落幾大 卡位坐得幾舒服👍🏻枱與枱中間仲有張櫈仔可以放袋🛍設計幾貼心方便!🥗鮟鱇魚肝沙律頭盤係鮟鱇魚肝沙律😋第一次食鮟鱇魚肝嘅我原本仲好怕腥😣但係竟然一啲都唔腥😋而且配沙律菜食甜甜酸酸好開胃!御賀刺身盛+時令鮮魚(竹筴魚&鲂鮄魚)店員介紹時令鮮魚要蘸柚子豉油(配芝麻、香蔥)會更加有鮮味🥰🐟竹筴魚 - 初嚐竹筴魚覺得魚味香濃 肉質發達 味道清爽😌🐟魴鮄魚 - 鲂鮄魚我都係第一次食~魚味唔太濃 肉質新鮮甜糯 味道偏淡😌🐟油甘魚 - 超厚身!咀嚼口感好似填滿整個口腔🤣🐟三文魚 - 雖然唔係腩位但油香好重!好味道要同同事爭食最後一舊😂🐟赤身 - 超級厚切而且冇筋!口感淋甜新鮮😋吞拿魚味香濃🤤🐟中拖 - 超級肥騰騰🥰冇筋魚油香好重!打卡影相都已經有入口即溶嘅感覺🤤🦐赤蝦刺身 - 平時少食赤蝦刺身嘅我都覺得彈牙新鮮!有鮮甜感而且乾淨挑好腸臟👍🏻🍥帶子 - 好大粒仲好厚身!食落軟糯鮮甜😊充滿海鮮新鮮嘅味道🌊✨️鮑魚- 配燒汁一齊食😋彈牙新鮮!切開一半分享都覺得幾大隻👍🏻🍱特盛山椒鰻魚丼定食 (二重

🥗鮟鱇魚肝沙律

御賀刺身盛+時令鮮魚(竹筴魚&鲂鮄魚)
店員介紹時令鮮魚要蘸柚子豉油(配芝麻、香蔥)會更加有鮮味🥰
🐟竹筴魚 - 初嚐竹筴魚覺得魚味香濃 肉質發達 味道清爽😌

🐟油甘魚 - 超厚身!咀嚼口感好似填滿整個口腔🤣
🐟赤身 - 超級厚切而且冇筋!口感淋甜新鮮😋吞拿魚味香濃🤤

🍱特盛山椒鰻魚丼定食 (二重鰻、海帶味噌湯、胡蔴田園沙律、日式燉蛋)
鰻魚超級大塊🤯仲要打孖上🤤真正嘅超大條原條鰻魚!魚肉冇骨睇得出廚師嘅心思😋可以大啖大啖放心咬 唔怕卡到魚骨💕配鰻魚燒汁撈飯一流🤤

🐟炸三文魚皮
魚皮好香脆😋炸到好脆口!連皮與皮之間都炸到通心😳香脆可口 最岩用黎送啤酒🍺於是乎我哋order左杯冰啤!一於啤啤佢🍻

麒麟一番榨冰啤 (蜜桃味&青蘋果味)
同事第一次飲冰啤覺得好新奇😆沙冰啤酒好少見!蜜桃味同青蘋果味都好清爽😋酸酸甜甜中和啤酒嘅麥味🌾苦澀味冇左更加容易入口🍻

吐完一番苦水同埋享受完新鮮美食之後😆身心靈都充滿電啦🔋由Blue Monday變Happy Monday啦!