2018-07-17
2人被安排坐二人枱。一坐低,侍應就拎左2杯熱茶同餐牌俾我地。餐牌太多選擇,花多眼亂。本身想食鰻魚飯,但有食評話麻麻就打消念頭。新橋丼($178)刺身有三文魚、油甘魚、吞拿魚各一片,赤蝦一隻、帆立貝三片、海膽同吞拿魚蓉,一次過可以食到七款刺身。刺身係幾好食,但份量太少。壽司飯一舊舊,太硬,似隔夜既感覺,唔好食。冷面普通,基本上係無味,只係用來填飽個肚。(個人口味: 3/5)灸燒小樽丼($148)一上枱就聞到好香既火灸味,有五片火灸三文魚,三薄片火灸帆立貝(以尼個價錢以言份量偏小),不過食落就一般,屬正常質素。三文魚籽一大堆,亦屬正常質素,無乜特別。壽司飯既份量比平時食既多,大概有130-140%,不過對我而言就太多飯。本身對冷麵有d期待,就留返食完丼先食。但係尼間既冷麵係我唔鐘意既味道,食左兩啖就無食。(個人口味: 3/5)整體而言,環境闊落,枱同枱之間都有空間,唔會好逼,坐得幾舒服。不過價錢偏貴(應該同地區租金有關),刺身份量偏少,性價比唔高,未必會再幫襯。7點後入座有個龍蝦刺身丼做特價$138(原價$388),好似幾豐富咁,有興趣既可以試下。註:食完隔左幾個鐘,我地個肚都有d唔舒服。
新橋丼($178)
(個人口味: 3/5)
灸燒小樽丼($148)
(個人口味: 3/5)
註:食完隔左幾個鐘,我地個肚都有d唔舒服。