餐廳: 錦丼 (iSQUARE國際廣場)
資訊:

2021-10-16 178 瀏覽
因為經Openrice訂了位,所以睇完戲之後走到餐廳就立即有位,實在方便。坐底之後侍應放底menu和QR code,可以自己scan QR code落單,避免同侍應溝通錯誤而落錯單,自己一手一腳,非常讚。食物水準正常,份量也適中,麵豉湯可以再濃味啲就更好。到埋單走人,行出咗門口之後就見到有張poster寫話如果有當日戲飛飛尾就有8折,我隨即走番入餐廳問係唔係有折,點知個女侍應就話「係呀,不過如果埋咗單就冇得做番呢個優惠」OK,冇問題,只係冇下一次唧我想問,取消咗張碌咭單再重新碌過有幾大cost?你咁做就冇晒之後嘅生意,邊樣損失大啲?唔識變通,一成不變!
食物水準正常,份量也適中,麵豉湯可以再濃味啲就更好。
OK,冇問題,只係冇下一次唧
唔識變通,一成不變!
2021-10-14
2021-10-12 250 瀏覽
星期日同家人去尖沙咀i square 睇戲兼食飯,睇完戲出嚟已經8:30左右,就在戲院同層有間日本餐廳,適逢星期日至四,睇完戲🎬來食有打8折優惠!只要出示當日戲票就OK!抵食喎!這店自己點菜,要用手機掃QR code 落單!非常簡單!店員非常友善講解👍🏻!雖然就快関門但仍然不停提我們添茶,還叫我們慢慢食不要急!粒粒刺身丼$95~味道很好,由於女兒太肚餓未影相已經食晒。(所以冇相睇)柚子豚肉冷蕎麥麵$70~賣相不錯,但味道比較清淡。漁夫丼$135~玉子丶三文魚丶香蔥吞拿丶油金魚分量十足,配上日本珍珠米。鹽燒黑椒牛舌$42 ~味道只係一般。怪怪地好似冇燒過!又或者燒得唔夠⋯汁燒牛肉丼$125~牛肉燒得啱啱好,牛肉肉質柔嫩多汁,脂香味濃,青瓜和日本蕃茄非常新鮮,加上熱辣辣嘅日本珍珠米,簡直是絕配啊!yummy 清酒煮蜆$62~賣相不錯,份量促,但清洒稍為淡了點。套餐附送味增湯~味道很好👍🏻

柚子豚肉冷蕎麥麵$70~賣相不錯,但味道比較清淡。

清酒煮蜆$62~賣相不錯,份量促,但清洒稍為淡了點。

套餐附送味增湯~味道很好👍🏻
2021-10-10
2021-10-09 176 瀏覽
叫了一個油甘魚三文魚籽海膽丼,仲配一個湯。個丼未加一160元。海鮮鍋唔係我食唔評論,不過話果兩隻蠔勁好食。講返個丼⋯⋯碗飯睇落細,但係,裏面幾多飯,食完都夠飽了。最緊要係,果兩件海膽,好味到顛!第一係,夠新鮮。第二,夠大隻,肉夠厚,食落好充實!第三,放入口香到呢!全口都係超濃郁嘅蛋白質味,充滿全個口腔!另外,油甘魚又厚又大塊,好新鮮好甜。魚籽大大粒,鹹香十足。仲有兩條蟹柳。得力於優質刺身食材,呢餐勁滿足!見個qr code 下單有得加海膽,下次去打算加24蚊加海膽。

叫了一個油甘魚三文魚籽海膽丼,仲配一個湯。

講返個丼⋯⋯

• 海膽
2021-10-09 84 瀏覽
落大雨既星期五晚,大部分商場食肆都排長龍,反正一陣係isquare 睇戲,就順便係度搵野食。見到呢間門口裝修幾有日本感覺,價錢都唔貴,決定試吓!。海之幸天丼。$110其實就係海鮮天婦羅,上菜果樣好IGable ,後面好似好一把打開左既扇原來係用蕎麥麵整成,好靚!丼裡面有蝦,魷魚,炸蠔,蟹柳,蔬菜。味道ok, 但淡左d, 天婦羅層衣唔會好厚, 飯量好足夠, 整體算ok!。帶子刺身。有五片,切得都算厚,但入口唔會話好鮮甜。。鯖魚定食。魚係有肉汁,但略嫌個表皮煎得唔夠香脆,仲係濕濕地。唔太推薦!整體而言,落雨搵唔到食咩,都可以食既!但係尖沙咀應該有更好嘅選擇。

見到呢間門口裝修幾有日本感覺,價錢都唔貴,決定試吓!

。海之幸天丼。$110

海之幸天丼

。帶子刺身
有五片,切得都算厚,但入口唔會話好鮮甜。

帶子刺身

。鯖魚定食。

鯖魚定食

2021-10-08
2021-09-02 212 瀏覽
LUNCH又係試新野好時機鐵板汁醬雞肉定食雞肉個汁唔太夠 有啲乾身 但個雞肉都算滑有螺肉做小食冷盤 而且佢仲有埋甜品送我就覺得好一般喇 未必會再回食🍱🍱🍱🍱🍱🍱
LUNCH又係試新野好時機

鐵板汁醬雞肉定食
雞肉個汁唔太夠 有啲乾身 但個雞肉都算滑
有螺肉做小食冷盤 而且佢仲有埋甜品
我就覺得好一般喇 未必會再回食

🍱🍱🍱🍱🍱🍱

外賣送餐
2021-08-25 217 瀏覽
Lunch Hour 沒有訂座 ,12:20 到餐廳,因為一人的源固吧,有位坐。呢間餐廳喺ISQAURE 都開左好耐 ,眼見Lunch Hour 大部分人都有訂位,而且餐廳很快滿座,令我對這裏有點期望。叫左個一人SET LUNCH油甘魚三文魚籽海膽丼賣相不錯—飯:很硬 ,沒有醋味—油甘魚:沒有鮮味,只知吃了一塊塊的魚,沒有新鮮油甘魚那種吃進去油油的感覺—海膽:很水,而且沒有鮮甜味—三文魚籽:不是大大粒的,而且沒有鮮味味道很一般很失望。整體感覺是像在吃在日本超市/GREAT 買的日本壽司/刺身飯,但味道比這些超市的還要差。

叫左個一人SET LUNCH
油甘魚三文魚籽海膽丼
油甘魚三文魚籽海膽丼

賣相不錯
—飯:很硬 ,沒有醋味

—海膽:很水,而且沒有鮮甜味
—三文魚籽:不是大大粒的,而且沒有鮮味

味道很一般很失望。
2021-08-19
  • 沒有
2021-08-07 309 瀏覽
星期六夜晚3個人黎食飯,餐廳人客較多,很多係門口等緊位,我地聰明的訂左枱,不用等😌一坐低就有杯好熱嘅玄米茶🍵,茶係要夠熱先好飲😚,員工會介紹新到剌身,用電子餐牌落單方便快捷,有圖有真相。🐟🐠🐡刺身新鮮,仲有限量的日本直送飛機魚,師傅刀功勁,即叫即切,新鮮甜美,等耐啲都無所謂喇🤭門口仲有㗎酒車,我地有選擇恐懼症,真係好難揀,大中細小乜都有,最後都係等店員介紹🍶員工有耐性又有禮貌,介紹刺身食法的先後次序,會再來😌
員工有耐性又有禮貌,介紹刺身食法的先後次序,會再來😌
2021-08-07
  • 黑鮪大拖羅丼
  • 二重丼
  • 杉板牛脷
2021-08-03 261 瀏覽
2021年8月1日 雨每次去isquare 睇戲都好想試下呢間餐廳,今次見有d 時間又好肚餓,一於食下la 我地去到個陣已經3點,所以有下午餐套餐,叫左兩份車仔丼 $62 (可以揀4款刺身)甜蝦,吞拿魚,油甘魚,馬刀貝- 甜蝦有4隻,刺身就比較薄,但味道ok,不過不失la。至於佢個咖啡,係配黑白淡奶,唔錯r 吞拿魚蓉,三文魚,八爪魚,甜蝦- 個吞拿魚蓉好好食,送飯一流每個餐都跟沙律同飲品,個飯睇落好細但其實都好多,好夠食原個凍蕃茄沙律 $38,其實就係一個剝左皮ge 蕃茄加芝麻醬。簡單但好食(至少我個人好喜歡)但抵唔抵食就見仁見智la 大蔥牛肉 $32@ / $58 兩串,牛肉唔算好濃牛味同唔係好淋,但整體都ok,不過不失la.牛舌 $22@ / $40 兩串,個牛舌有驚喜,好香濃ge 牛味,仲有三大片,食完仲想食餐廳裝修都好有日本風,下午茶時段唔太多人,舒服
2021年8月1日 雨

至於佢個咖啡,係配黑白淡奶,唔錯r

每個餐都跟沙律同飲品,個飯睇落好細但其實都好多,好夠食

餐廳裝修都好有日本風,下午茶時段唔太多人,舒服
2021-08-01
2021-08-03 273 瀏覽
喺isquare 睇戲前,食個午餐先,這間日本料理就在戲院附近,就試吓啦!叫咗兩個午餐👇🏽金菇牛肉卷定食$78個定食都幾多,配味噌湯,有螺肉前菜,仲有牛腩蘿蔔,好琳好入味,把金菇肥牛卷切開一小舊,方便食,味道都不錯。粒粒刺身丼$95加$15飲凍即磨咖啡一見到碗海鮮丼好開心🤩超多料鋪滿晒啲飯,有最常見的幾款刺身:三文魚、吞拿魚、三文魚子和蟹籽,還有玉子燒和青瓜,全部一粒粒厚切,口感好豐富😋因為set lunch 都配味噌湯,個湯唔似一般的得個咸字。加錢杯凍即磨咖啡都不錯,幾有啡味👍🏻
叫咗兩個午餐👇🏽
金菇牛肉卷定食$78
粒粒刺身丼$95加$15飲凍即磨咖啡
加錢杯凍即磨咖啡都不錯,幾有啡味👍🏻
金菇肥牛卷定食
凍即磨咖啡
2021-07-23
金菇肥牛卷定食
凍即磨咖啡
2021-08-02 143 瀏覽
睇完波士BB未食午餐👶🏻,即刻食返個下午茶醫肚,睇中咗係戲院側邊嘅「錦丼」🍣,因為星期六日都有下午茶,呢個價位係尖沙咀商場入面算幾親民啦🤑!大大嘅魚店招牌同漁市場風嘅裝修,感覺好似去咗日本食嗰飯😆————————————————👅車仔丼($62)👍🏻好似車仔麵咁自己揀4款刺身,部份貴價食材要加錢upgrade,吞拿魚茸都唔錯✨,食落有啲化開嘅感覺,甜蝦唔算甜,三文魚同油甘魚一般,份量小碗迷你丼,比較適合下午茶👍🏻 另配野菜沙律及飲品☕️,和風偏酸嘅沙律汁,整體份量比另一個下午茶餐冇咁豐富👅迷你牛肉烏冬配野菜沙律($62)👍🏻日式火鍋甜醬油牛肉湯,烏冬扁彈,牛肉上檯微紅,浸一浸熱湯就熟亦唔韌🍜,搭配甜豆同嗚門卷👍🏻 另配野菜沙律、指定壽司兩件、炸餃子各兩件及飲品🥟,豐盛度十足!————————————————🚩總結:幾抵食嘅下午茶———————————————— 🌟注意:另收加一服務費————————————————📍 錦丼地址:尖沙咀彌敦道63號iSQUARE國際廣場7樓702號舖

————————————————
👅車仔丼($62)

👅迷你牛肉烏冬配野菜沙律($62)

🚩總結:幾抵食嘅下午茶

🌟注意:另收加一服務費

📍 錦丼
2021-07-31 137 瀏覽
睇到好幾個評論話碗飯細。我初時都以為係因為隔離抬個碗大概兩個拳頭大。我地見咁嘅情況就叫多幾個小吃。碗飯來到刺身新鮮!底下的飯好滿!啲飯我食咗一半就飽咗啦。鮪魚丼用咗高級啲嘅魚。處理得好好。冇腥味。中拖羅肥瘦適中。兩種鮪魚飯都好好。雜錦丼咩都有啲。我最鍾意係個甜蝦。因為其他刺身切得太薄。不過全都新鮮嘅。軟殼蟹卷內脆外軟。鰻魚三文魚卷嘅配搭冇得輸。年糕普通但都好食。炸雞多汁。卷物都好好食。晚飯好多人。一定要頂抬。如果唔係有排等。

卷物都好好食。晚飯好多人。一定要頂抬。如果唔係有排等。
錦雜錦丼
芒果軟殼蟹卷  鰻魚三文魚卷
年糕
炸雞
2021-07-28 116 瀏覽
很久沒有去isquare食飯了,心血來潮,係Openrice揾吓有冇心水,發現「錦丼」有得訂座,預啱星期六食,都係訂定位穩陣啲。點了兩份🇯🇵午巿套餐🇯🇵 配味噌湯🥣及飲品🥤,汽水免費,其他特飲就要加錢,我哋叫咗一杯7喜,另外,加咗$12轉荔枝梳打🍸漁夫丼🐟🍱 ~ 油甘魚、呑拿魚蓉、三文魚、蟹籽、玉子,好新鮮,賣相都幾靚,份量不算多,有點似築地食既魚生飯🤗鰻魚温泉♨️玉子丼🍱🍳 ~ 鰻魚好食,一向喜歡温泉蛋,夠滑另外,再追加了 🥟🥟🥟炸餃子三件($18)及香蔥玉子燒兩件($18),價錢都算抵,餃子🥟香脆,味道不錯環境舒服,日本🇯🇵風既裝修,有點似係日本🇯🇵既感覺,暫時未可外遊,喺度懷緬下,好自癒啊🥳🥳

鰻魚温泉♨️玉子丼🍱🍳 ~ 鰻魚好食,一向喜歡温泉蛋,夠滑

2021-07-25 131 瀏覽
🎬睇完戲唔知食乜好,見到呢間錦丼大大隻字寫住下午茶,又成4點幾都肚餓(早午餐夾埋淨係食左兩粒雪米滋😩),就諗都唔諗咁衝左入去醫肚自選4選刺身飯🍚揀左三文魚、油甘魚、甜蝦同mvp嘅吞拿魚蓉。丼飯size就係下午茶size囉,對得住價錢嘅牛肉烏冬配壽司餃子各兩件呢個set嘅精髓就係樣樣都有d,牛肉都有3、4塊,兩件咩壽司就由師傅選擇,睇你運氣喇🍣💭下午茶黎講上菜速度都快,如果趕睇戲廿分鐘內應該可以完成用餐,星期日至四憑戲飛主餐牌仲有八折優惠添💰是日用餐人均消費$60

自選4選刺身飯🍚

牛肉烏冬配壽司餃子各兩件

是日用餐人均消費$60
2021-07-24 109 瀏覽
未入到店時,女侍應企係門口呼呼喝喝咁,問多句都唔耐煩,好似好唔想人幫襯咁。單憑服務態度經已趕客,不用考慮再光顧,有d咁既「好」員工,祝貴店生意蒸蒸日上:)…..

2021-07-10 192 瀏覽
首先呢間係一間丼既專門店,飲底竟係痴淋淋,我就知中伏,魚生一般也是一般貨色,帶子有腥味,份量超少,基本上一個丼係吾會食得,價錢係中上, 上菜速度超慢,也有很多miss 單Miso soup tastes like it’s the cheapest miso that u can get from donki DONKI , and doesn’t taste very fresh 而且問店員嘅所有嘢基本上都係唔識答,無下次,永遠blacklist
上菜速度超慢,也有很多miss 單