2018-02-02 229 瀏覽
我就本身好鍾意放題既,但一路都覺得好貴所以好少食。今次公司出BONUS,決定一於食豪D。極尚系列放題不嬲都享負盛名,一於去觀塘間極尚大瀛喜試番次!😁睇番價錢,$258加一,其實同其他放題差幾十蚊,比我想像中平。坐低左叫左堆野食之後出去自選區行下,入到去真係琳瑯滿目,平時放題都係得野飲可以拎,呢度就除左野飲種類超多之外,仲有冷盤、沙律、雪糕、甜品之類既野食任拎,選擇多都揀唔哂,樣樣都試左D既我食完都半飽了😂等左十分鐘左右D野食陸續上枱,首先黎既係刺身。新鮮魚生夠甜夠鮮,蝦同象拔蚌都非常高質素,玉子味道更係冇得輸👍👍跟住接力既係軍艦同壽司。食過咁多種壽司都係覺得香蔥拖羅最好食,十級推薦!!另外黑松露蟹肉同黑松露蝦壽司調味都值得一讚,因為黑松露本身味濃,容易搶左魚生鮮味,而我食到既黑松露比例岩岩好,配上魚生同少少鼓油係另一種風味,正!之後串燒、炸物同主食都上齊哂。有機日本蕃薯仔口感鬆軟香甜,雞軟骨香脆可口,牛舌煙韌彈牙,好味!炸物方面,一口芝士真係好邪惡但又好好味😈(卡路里)。芝麻雞翼炸到岩岩好,表皮用叉刮會沙沙聲個種,正!仲有紫心香芋丸甜而不膩,唔會太「溜」,一食就停唔到😋最後既係一品料理

之後串燒、炸物同主食都上齊哂。
最後既係一品料理既鐵板風味豬頸肉,真心幾辣,但係辣得幾過癮😋
味道相當亮眼,甜酸辣配合得好好,但豬肉有D太乾,可惜可惜。

今次淨係試到咁多咋,因為前面食左太多冷盤雪糕,失策失策~
整體上極尚系列果然不負盛名,下次一定會再試埋其他野食!
不過都係諗定食完要做番幾多運動減番D卡路里先啦😣