餐廳: Lamees
資訊:

2023-11-23 26 瀏覽
今日約左朋友去土瓜灣搵食,朋友話呢間中東菜之前試過覺得可以encore,而我人生從來都無試過中東菜,好奇心驅使下決定去試一試。一入到餐廳,感覺唔算好大,但裝修好別緻同埋個感覺好舒服。職員好快為我地安排左座位,同埋叫我地可以用QR Code落單。Lentil Soup呢個味從來都飲過,覺得個口感幾好,好滑而且加左檸檬同洋蔥落去,令到成個層次提升左。Jalapeño墨西哥辣椒雜果仁醬配彼得包 我地覺得一場黎到點都要試下個彼得包,好香而且配埋個墨西哥辣椒雜果仁醬,味道一d都會太搶,兩樣野加埋非常夾。每次都可以大大啖加醬,簡直爽爆。Lamb kebab呢道菜係免治羊肉串,平時食免治雞肉串就食得多,無想過原來羊都烤得好香,非常有風味,最緊要係入面d肉汁爆多,佢既調味調配得好好,另外,呢道菜亦配上烤包同薯仔,佢本身已經好咸香,食落勁惹味。 AGLIO E OLIO呢個素意粉賣相已經好出色,基本上每條意粉都好掛汁,啖啖都充滿住黑胡椒和橄欖油,感覺唔會好油,配合埋洋蔥、紅椒、番茜、青椒,令到味道更加提升。Cake El Tamir 第一次食蜜棗蛋糕,估唔到原來咁好食,甜甜地又有口感,加上個雲尼那雪粒勁

Lentil Soup

Jalapeño
墨西哥辣椒雜果仁醬配彼得包

Lamb kebab

AGLIO E OLIO

Cake El Tamir
第一次食蜜棗蛋糕,估唔到原來咁好食,甜甜地又有口感,加上個雲尼那雪粒勁大舊,每食一口蜜棗蛋糕再配上雪糕,真係好食到停唔到口。