邊個話要炎炎夏日先可以食雪糕☀️😝!秋冬之前嘆返杯gelato過下口癮都係好正🍦❤!但其實咩係gelato🍦♡?其實gelato指意式雪糕,是一種低脂含量的雪糕,口感比起一般雪糕更加綿密細膩,咁係因為製造過程以低空氣含量手工製成,所以食落真係同普通雪糕好唔同架😆!呢間xtc gelato🍦我聽人講睇人食就多 不過自己真係無正式食過一次~呢間雪糕店既雪糕係每日新鮮製造🍦,佢大約每幾個月會更換一次新的口味,口味的選擇種類都多,上次去食一共有大約有20種味可以揀❤🍦!嚴重選擇困難症既我真係左睇右睇都唔知食邊隻味好♡😝😝~最後就買咗2隻比較classic,2隻比較少見既味去同朋友一齊試❤🍦!-♡🍦薄荷朱古力味+石板街味($50)好明顯呢個係一個朱古力控既選擇😂🙈🍫!)薄荷朱古力好surprised!雪糕既薄荷味道好突出,食到喉嚨超涼爽,仲有好多碎朱古力夾係入面,一邊食一邊咬到一粒一粒咁好滋味🍫😆。而石板街味,朱古力味道香濃,但唔係死甜個種,雪糕入面有好多nuts,每一啖都食到口感好豐富❤!-♡🍦開心果味+藍莓芝士蛋糕味($50):開心果口味唔係度度有所以係必試😆~最滿足係覺得佢每一啖既整啖雪糕都
邊個話要炎炎夏日先可以食雪糕☀️😝!
秋冬之前嘆返杯gelato過下口癮都係好正🍦❤!
但其實咩係gelato🍦♡?
呢間雪糕店既雪糕係每日新鮮製造🍦,
嚴重選擇困難症既我真係左睇右睇都唔知食邊隻味好♡😝😝~
🍦薄荷朱古力味+石板街味($50):
(好明顯呢個係一個朱古力控既選擇😂🙈🍫!)薄荷朱古力好surprised!雪糕既薄荷味道好突出,食到喉嚨超涼爽,仲有好多碎朱古力夾係入面,一邊食一邊咬到一粒一粒咁好滋味🍫😆。而石板街味,朱古力味道香濃,但唔係死甜個種,雪糕入面有好多nuts,每一啖都食到口感好豐富❤!
🍦開心果味+藍莓芝士蛋糕味($50):
開心果口味唔係度度有所以係必試😆~最滿足係覺得佢每一啖既整啖雪糕都充滿開心果碎肉,真係好足料好好味❤🍦!而藍莓cheesecake味,又係覺得幾特別先叫💙,cheesecake味道完美呈現係一球雪糕度,味道沒有絲毫偏差,真係唔知食緊蛋糕定雪糕咁🍰🍦🤣🤣!芝士味食完都唔覺得飽濟,藍莓味道鮮甜,mix埋一齊都係perfect match❤!
-♡
呢間雪糕真係幾好食wo😝!
去開尖沙咀附近無論同朋友出街定情侶拍拖都可以考慮下黎呢度買杯雪糕一齊enjoy下🍦❤🙌🙌!
薄荷朱古力+石板街
開心果+藍莓芝士蛋糕