2023-01-18
平時好少食buffet 聽聞Farmhouse啲野食幾好食 特登黎試下lunch buffet位置好近mtr 上地面5mins左右就到 幾方便 又近海 可以睇到海景環境方面算幾舒服 柔和燈光 加上中午有陽光射入黎 整體感覺好舒服入面有分2個area 主要係凍食同熟食 一入去就見到凍食個area 包埋甜品區同飲品區 熟食區域就要再行入少少先見到1️⃣港式由於起身無食早餐就即刻黎 所以一開始先食少少熟食打底 熟食方面有港式 印度 同西式港式有燒味 港式炒粉麵 同蔬菜類 如四季豆 翠玉瓜 賣相各方面都幾吸引 所以每樣拎咗少少 當中賣相最吸引係叉燒 好少見到叉燒色澤咁好 味道都幾高分 整體而言我覺得港式食物評分幾高👍🏻👍🏻 2️⃣印度菜式🍕我食唔到辣 所以對印度類嘅食品都唔係太感興趣 試食咗少少 味道都唔差 鍾意咖喱同辣嘅朋友可能會幾鍾意 另外我幾鍾意食印度薯片同薄餅3️⃣西式🥩西式方面 西蘭牛扒 菠蘿火腿 燒雞 都係叫廚師整 依三樣我都好鐘意😁😁有encore 另外就係黑松露長通粉簡直係一流😋😋黑松露汁又香又好味4️⃣凍食🍣之後拎左少少凍食 壽司同冷麵不過不失 三文魚同吞拿魚刺身都幾好食 蝦同生蠔我就冇試
1️⃣港式
2️⃣印度菜式🍕
3️⃣西式🥩
4️⃣凍食🍣
之後拎左少少凍食 壽司同冷麵不過不失 三文魚同吞拿魚刺身都幾好食 蝦同生蠔我就冇試 如果下次有機會可能會試
5️⃣甜品🍨🍰🍡
最後甜品 款式唔係話好多 賣相幾精緻 尤其雪糕 不過我覺得味道一般般 有些過甜有些過苦 水果就都唔錯👌🏻🍉
總括然而 環境衛生 食物質素 整體我都幾滿意