2017-10-02 644 瀏覽
之前想食好耐, 但成日以為啲野食份量好大, 要一家人來吃先叫到野食, 原來2人都ok四小併九轉小腸好食好彈牙, 另外個豆腐就麻麻, 黑色嗰個似黑色牌中華沙津, 酸酸甜甜好醒胃百秒黃花鮮味同嫩滑, 推介莆田扁肉湯以為「湯」, 但其實湯底偏鹹, 我認為不適宜飲用, 而小雲吞數量很多, 2人當主食都可以, 我們覺得它有點像到台灣吃的肉丸湯. 叫左個菜同埋炒米粉蝦無鮮味, 餐牌介紹有十多種配料, 原來不少是由前菜(花生, 紫菜乾), 菜, 同四小併(豆腐絲)中已食過哈哈不過這種米粉特別在口感幼細, 我都幾鍾意但只會說這會是一個家常小炒主食份量不大, 都方便情侶叫餸, 呢度都有套餐,有二人到10人不等價錢都OK唔貴, 以米之蓮一星餐廳來說,可以叫平添早點用商場 app拎位, 就唔洗等咁耐

四小併

鮮味同嫩滑, 推介

莆田扁肉湯

叫左個菜
同埋炒米粉

不過這種米粉特別在口感幼細, 我都幾鍾意
但只會說這會是一個家常小炒主食

價錢都OK唔貴, 以米之蓮一星餐廳來說,可以叫平添
早點用商場 app拎位, 就唔洗等咁耐
2017-09-30