餐廳: Lamees
資訊:

2023-10-06 20 瀏覽
第一次試中東菜,無諗過一試愛上!依間環境好有格調,氣氛幾好,好有係外國食野嘅感覺首先試左Adas Lentil($55),係中東傳統嘅小扁豆湯,味道好濃烈,入口先好香豆味然後就會飲到蒜容味。而且口感仲幾稠仲叫左Mankeesh Flat Bread- Black truffle and mushroom ($120),係同pizza好似嘅麵包,入口軟綿綿口感好好,黑松露同菇嘅味道夠哂濃郁,令個包好香主菜叫左Lamb Tender Shokaf($290),本身都有啲怕羊嘅羶味,但依個係完全無,因為係用左澳洲天然草飼羊肉!而且肉質好結實又夠滑。好有心思仲有蔬菜類、薄餅同兩款醬黎配肉食,鍾意點食都得!最後食左Kanafeh($108),一定要趁熱食,外面係酥皮入面係芝士,仲加左開心果同糖漿喺面,入口先脆後軟,甜得黎又有芝士嘅香味,真係未試過依款口感同味道!依間真係令人一試就愛上中東菜,難怪平日夜晚都坐滿!
第一次試中東菜,無諗過一試愛上!
依間環境好有格調,氣氛幾好,好有係外國食野嘅感覺

依間真係令人一試就愛上中東菜,難怪平日夜晚都坐滿!