去開銅鑼灣行街,耀華街不嬲都多酒吧同食店。經過THE CHIPPY,被佢個掛滿中式燈籠ge吊燈吸引左,就行左入去試。🇬🇧原來老板係英國人,成間舖掛左好多英國ge相,仲掛左作碧咸ge親筆簽名球衣,好似真係去左英國咁。講返野食先:1)Signature fish and chips $198🐟🍟餐單上標明所有食材都係由英國入口,大部分食物都有分half size同full size。叫左條12oz整份Signature fish and chips,條鱈魚真係勁大條,兩個人食都勁飽。咁大條鱈魚都炸得啱啱好,外脆內嫩,啲條薯條仲粗過我啲手指,超級好食兼抵食。另外追加左三款醬(各加$30)1.(推介)青豆醬:厚身豆醬,淡口,同魚好夾2.咖喱醬:唔算太濃味,淡淡地,都唔錯3.牛肉醬:食到牛肉味,味道較濃,啱重口味ge朋友2)Battered Sausage 🌭辣辣地ge炸熱狗腸,好濃肉味,唔使點醬都好好味。整體幾好,啱晒同朋友吹下水。

另外追加左三款醬(各加$30)
1.(推介)青豆醬:厚身豆醬,淡口,同魚好夾
2.咖喱醬:唔算太濃味,淡淡地,都唔錯
3.牛肉醬:食到牛肉味,味道較濃,啱重口味ge朋友

2)Battered Sausage 🌭
辣辣地ge炸熱狗腸,好濃肉味,唔使點醬都好好味。

整體幾好,啱晒同朋友吹下水。