2023-07-17
事源係早幾日去元朗行街食過一次桂花小幸,今日同同事過黎將軍澳做嘢要試埋佢呢間分店!秘罈酸菜魚米線 $78上次元朗試左一次已經好念念不忘,上次男友試左飯,今次我試下啲米線。酸菜魚一樣唔會勁辣,唔會酸到入唔到口,魚片好新鮮亦都好多,菜都好好食,啲米線索晒啲湯汁真係超開胃,我個人黎簡會比較中意食米線多啲。特濃蕃茄雞排米線 $70同事超級中意食蕃茄,佢過蕃茄湯勁濃,重要有蕃茄肉好fresh,配埋雞排食都唔會好漏。雞排炸得好香脆,但唔會好乾,入面重有肉汁好juicy。桂花雞翼 $42呢間舖叫桂花小幸,想試下佢地個桂花汁係咪咁出色,雞翼炸得好唔錯,炸粉唔會好厚,雞翼都唔會好細隻無肉食,桂花汁好甜好香桂花味,真係一隻接一隻停唔到口!鐵觀音珍珠鮮奶茶 $58今日想試下飲珍珠奶茶,估唔到佢啲珍珠都幾有咬口唔會淋晒,黑糖味都重,唔會成舊膠咁,鐵觀音都好香,食完炸嘢再飲奶茶都唔會好漏。將軍澳黎講食一個午餐呢個價錢都唔算貴,味道質素重要咁好,下次黎呢頭做嘢都要再翻桌!
秘罈酸菜魚米線 $78
特濃蕃茄雞排米線 $70