2020-03-03 23 瀏覽
假日總係想出外走走吸下新鮮空氣,但呢期的疫症令到大家都要留家,但留家太久發霉了,今日決定去到屯門碼頭行下吸收下陽光與新鮮空氣。來到碼頭行下行下被小茶角吸引了,看見餐牌有我喜愛的牛角包,就立刻入店座低慢慢嘆了。我們先叫了:《牛魔王》跟薯條~ 有美國牛肉漢堡,蛋,蘑菇,芝士,番茄,超級豐富,個牛煎完超香,一大口咬落去,同牛角包結合一齊好滿足。《煙三文牛》跟薯角~ 煙三文魚和番茄, 原來咸咸地都幾夾。《單骨雞翼》~ 一開二變成單骨,食落超方便, 醃得好味,搞到人一隻接一隻咁食。《炸洋蔥圈》~ 即叫即炸緊好食的。飲品叫了《雪山朱古力加珍珠》,《黑糖珍珠鮮奶》,《龍眼花蜜加蘆薈》 ,《芝士奶蓋四季春茶加珍珠》,我特別欣賞呢到的珍珠,煮得剛好又有咬口,但又唔會硬, 飲品又唔會太甜, 又多選擇,下次來開碼頭一定會再回來幫襯啦!

來到碼頭行下行下被小茶角吸引了,看見餐牌有我喜愛的牛角包
,就立刻入店座低慢慢嘆了。

我們先叫了:

《煙三文牛》跟薯角~ 煙三文魚和番茄, 原來咸咸地都幾夾。

《炸洋蔥圈》~ 即叫即炸緊好食的。