2022-07-03
當你以為黎天天海南雞一定係雞出色既時候,你錯了,佢最出色既其實係佢既雞飯。嗱,唔係佢雞唔好食,但雞飯太過出色。黎到食當然係一定有叫返個海南雞食,不過今次叫左燒雞,因為本人中意食燒雞脆脆既外皮加鮮嫩嘅雞肉,呢度都係水準之作。另外,當然食雞點可以少左雞飯,雞飯好香,一打開蓋香味撲鼻而來,食落去唔會覺得好油膩,但係味道依然令你食完一啖仲想食一啖。另外叫咗個海鮮喇沙麵,面同埋喇沙係分開上,自己將面加入喇沙入面。不過,喇沙個湯底都唔錯,面同喇沙湯底融合一齊,每一啖面都包圍着湯汁,超級滿足。而且海鮮嘅份量都好足,呢個價錢都相當相宜,可以一試!仲叫咗一個黑松露多士,不過呢個當時就有少少昂貴,但係佢嘅黑松露味道都幾出,都幾特別,鍾意食黑松露嘅朋友都可以試吓。最後叫咗個豆腐花,豆腐花嘅豆味唔重,反而食出好似燉蛋嘅味道。