2022-10-16
今晚同朋友去了天后個邊搵食,落車行過去時被我發現了這裡亨環天后內有好多不同美食,而這間居酒屋就係今晚之選,一入去見到佢地隻公仔吸引住,即時上網望望,原來是由潮人葛民輝設計Logo、餐具及杯墊,成為餐廳型格摩登的Icon。而餐廳以原木系列配搭大理石的物料打造而成,營造輕鬆簡約的時尙格調,坐得分外舒適自在。只要是阿葛嘅Fans 都可以在這裡感受到佢嘅簡約設計!餐牌內有不同選擇,有由廚師發板或自己單點,今晚先試吓單點,有串燒或串炸外還有小食及食事,先來生燒鰻魚,鰻魚燒得皮脆肉香,入口十分肥美彈牙,燒完即上枱夠晒熱辣辣!另一個就係免治雞肉棒,旁邊跟埋隻蛋黃,入口前將免治雞肉棒混埋蛋黃一齊入口味道更佳,肉味更鮮!而雞骨腸,一咬時在口中爆汁嘅感覺超正!而炸墨魚咀,外面炸得十分薄脆,入口十分煙靭彈牙!加埋個特製醬汁超級好味!而唐揚池魚仔都真係佐酒一流之選,份量多條池魚仔入口都十分香脆!加埋個牛肉烏冬,彈牙烏冬浸在香濃鰹魚湯底內,上面還放滿了肥美嘅牛肉,真係另人覺得滿足!最後甜品點埋個牛油番薯伴雪糕,落單後師傅即煮牛油番薯,再在上面加上紅豆雪糕球,真係又有冰火嘅感覺!食物質素,裝修同服務都十分滿意,下
餐牌內有不同選擇,有由廚師發板或自己單點,今晚先試吓單點,
而雞骨腸,一咬時在口中爆汁嘅感覺超正!
食物質素,裝修同服務都十分滿意,下次行開附近可以再上機食廚師發板!