2021-12-14 35 瀏覽
『瘋狂小麵』相信好多人為勁辣小麵而來,現在疫情時期,我盡量避免,事關我唔算食得辣之人,食完如果咳嗽,容乜易畀人以為你……哈哈哈。但係呢度除咗辣麵,都有唔辣的選擇,例如我今次揀嘅『蕃茄牛肉更面套餐』和『酸菜豬肚麵套餐』都屬於普通及酸的麵。套餐好抵食,有A+B,A+B+C,A+B+C+D三種選擇,A為小麵,B係飲品,C係小食,D係甜品,有2個選擇,重點來了,甜品之一係『成都老冰粉』,我同朋友都係為佢而來,冰粉上有山楂碎片,提子乾,酒酿,芝麻,花生,冰涼的老冰粉配埋呢D真係透心涼,同時亦係解辣,解酸佳品。『蕃茄牛肉麵』湯底精心製作唔會求其,豐富茄味惹人愛; 『酸菜豬肚麵』的四川酸菜以及用川式香料燜煮而成的豬肚,亦好有特色。