1K
牛大人永遠都係大排長龍, 今次同朋友去左荃灣店, 我地已經揀5點入座, 但係都人頭湧湧, 可想而知牛大人既魅力!!咁難得BOOK到位食, 梗係食最好!「澳洲極上和牛餐」$298/人 (星期五六日, 假期同前夕加$10)可能5點剛好放一LOG人入座, 醬料區要排隊, 眼見大家都好守秩序~  我自己就叫左鍋底同QR CODE落單先, 因為我覺得牛大人既湯底真係精華黎, 味道濃郁其實唔洗點太多醬汁就已經好好食! 今次食麻辣鍋, 香辣又惹味, 叫依個鍋底必點既一定係台灣直送既鴨血, 牛大人既鴨血真係好好食, 又厚又滑又嫩, 配麻辣湯, 直情好似去左台灣咁, 超正!出面熱辣辣, 朋友一坐低就叫左杯啤酒, $48既流水落花(American Pale Ale), 帶淡淡花香味, 冰涼啤酒配牛大人, 夫復何求?!牛肉方面當然係主攻澳洲M5和牛肩卷同埋牛小排, 前者脂肪平均, 入口充滿油香, 後者口感軟嫩牛味濃郁, 兩樣都咁正! 仲有必點既牛胸爽, 好少放題店有得食, 拖一拖水, 入口爽脆有牛脂香, 食左幾ROUND, 期間限定架! 另外估唔到有手切封門柳食, 肉質鮮嫩多汁。另外仲有免費附送既澳洲M9

另外估唔到有手切封門柳食, 肉質鮮嫩多汁。另外仲有免費附送既澳洲M9和牛牛丸4粒, 超彈牙, 咬落去會有肉汁爆出!

依度既手打漿又係必點,  最中意係真打牛肉漿同埋章魚珍珠漿, 牛肉漿結實足料, 章魚漿帶有章魚粒, 依度既手打漿好真材實料, 一食就知冇溝粉, 所以口感特別, 味道特別濃郁。

另外仲叫左好多其他野食, 好似海鮮, 蝦餃. 冰菜等等出面較少有既配料, 自助區既丸, 蔬菜, 粉麵等等~ 因為牛大人流量快, 所以無論係自助區定係QR CODE落單點既食材, 全部都好新鮮. 絕對係佢其中一個優勝之處。

飲品方面我自己偏愛佢既自家製茶飲同埋烏梅汁等等既特飲, 健康又解渴。最後食埋個甜品, movenpick限定口味焦糖合桃, 一定要試埋自家製既仙草芋圓, 好味又滿足