2024-02-06 259 瀏覽
迷你毛 @minimal_cafehk (深水埗).事隔兩年!再翻炒!感覺如何?.牛油果雞胸肉Taco & 薯角 $105.平時套餐menu 都係差唔多價錢有嘢飲..呢個係齋點嘅menu價錢💰.新意度👌🏻 牛油果雞胸嘅配搭 完全就係健人首選!mix埋芒果醬 餡嘅口感 味道都幾舒服!!有埋唔多Cafe有嘅Taco!!!.佢嘅Taco處理得幾脆口 包住餡又唔會好messy 唔會因為濕潤就裂開!!同埋Taco都無乜油膩感!所以成件事係舒服 同埋Macro friendly的!😙.薯角味道正常 但如果控制diet 呢到最可以儘量少攝取啲啲!價錢我覺得尚算合理!!.2.慢煮牛板腱配阿根廷青醬 $178.雖然比菜蓋住.. 一開始以為好少..但牛嘅份量其實都唔算少.. 咁當然未去到多啦😂味道好ok wor!牛味出 塊頭厚身 但都易切易嚼..部位good😗記得上次食都覺得嗰牛ok!!但唯一係價錢!雖然Cafe食一份牛都係要咁上下價錢但呢個整個份量比較唔抵.再次食!味道質素我都覺得唔錯!鍾意!雖然係深水埗Cafe 定價真係唔算低..但!其實Cafe真係唔易做!市道又唔係好!🥹但menu方面其實都可以調整
迷你毛 @minimal_cafehk (深水埗)
事隔兩年!再翻炒!
感覺如何?
牛油果雞胸肉Taco & 薯角 $105
平時套餐menu 都係差唔多價錢有嘢飲..
呢個係齋點嘅menu價錢💰
新意度👌🏻 牛油果雞胸嘅配搭 完全就係健人首選!
mix埋芒果醬 餡嘅口感 味道都幾舒服!!
有埋唔多Cafe有嘅Taco!!!
所以成件事係舒服 同埋Macro friendly的!😙
價錢我覺得尚算合理!!
2.慢煮牛板腱配阿根廷青醬 $178
雖然比菜蓋住.. 一開始以為好少..
但牛嘅份量其實都唔算少.. 咁當然未去到多啦😂
味道好ok wor!
牛味出 塊頭厚身 但都易切易嚼..部位good😗
記得上次食都覺得嗰牛ok!!
但唯一係價錢!
雖然Cafe食一份牛都係要咁上下價錢
但呢個整個份量比較唔抵
再次食!味道質素我都覺得唔錯!
鍾意!雖然係深水埗Cafe 定價真係唔算低..
但!其實Cafe真係唔易做!市道又唔係好!🥹
但menu方面其實都可以調整下..
eg 牛板腱嗰餐都有塊酸種包 / 薯蓉 等等..
會令嗰「貴」感resolve唔少!!
阿門🤓🤓🤓